Tuuli Tomingas: panen MMil peamise panuse sprindile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas
Tuuli Tomingas Foto: Tairo Lutter

Esmaspäeval, 26. jaanuaril algavad Rumeenias Cheile Gradistei linnas laskesuusatamise juunioride ja noorte maailmameistrivõistlused.

Juunioride ja noortekoondise peatreeneri Tõnu Pääsukese sõnul minnakse starti üsnagi kõrgete eesmärkidega. «Läheme kindlasti võitlema kõrgete kohtade nimel. Milliste täpselt, seda ei tahaks praegu öelda, kuid olude kokkulangemisel võime oodata häid tulemusi ja seda eelkõige meie naisjuunioridelt,» rääkis Pääsuke, kelle hinnangul tasuks kindlasti jälgida nii Tuuli Tominga kui Meril Beilmanni sooritust.

Kuidas aga sobib Cheile Gradistei meie sportlastele? «Rada on veidi äkilisem kui Otepääl, kuid üldiselt on tegemist pigem kiirema rajaga. Seal on küll järsemaid tõuse ja laskumisi, kuid raskusastmelt ei ole tegemist kõige raskema rajaga. Lasketiir aga seevastu on keerulisem. Nimelt on see igast küljest avatud ja isegi väikest tuult on hästi tunda,» selgitas Pääsuke.

Nädalapäevad tagasi Šveitsis Lenzerheides Ibu Junior Cupil sprindidistantsi esikoha teeninud Tuuli Tominga sõnul paneb ta ka MMil peamised panused just sprindile. «Tahaksin teha parima sõidu sprindis, see distants sobib mulle kõige paremini. Kui kõik läheb hästi, siis tahaksin pääseda esikuue hulka,» sõnas Tomingas. «Kuigi mind on selle hooaja võistlustel tabanud väikesed viperused nii relva kui muude detailide osas, siis hooaeg tervikuna on kulgenud pigem hästi. Lõpuks ka Lenzerheide sprindis kõik õnnestus ja sain hamba verele. Ootan põnevusega MMi,» võttis Tomingas oma mõtted kokku.

Naisjuunioridest esindavad Eestit Tomingas (21), Beilmann (20), Regina Oja (19) ja Susan Külm (20). Meesjuunioridest on kohal Tarvi Sikk (20), Peeter Kompus (19) ja Timo Truu (21). Noorte vanuseklassis (sünd 1997 ja nooremad) esindavad Eestit Anneliis Viilukas (17), Robert Heldna (16), Mart Vsivtsev (16), Hannes Moor (18) ja Mihkel Unt (17).

Võistlusprogramm algab 27. jaanuaril noorte vanuseklassi sprindietappidega ja lõppeb 2. veebruaril juunioride teatesõitudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles