Galerii: Lleyton Hewitt lõpetas kodupubliku ees pika ja eduka karjääri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste tänane päev andis kodupublikule võimaluse hüvasti jätta Lleyton Hewittiga, kes pidi teises ringis David Ferrerilt saadud 2:6, 4:6, 4:6 kaotuse järel reketid pakkima ning tõmbas ühes sellega oma pikale karjäärile joone alla.

«Siinne peaväljak on mulle nagu teine kodu ja mul on meeletult vedanud, et olen saanud kakskümmend aastat siin mängida,» sõnas Hewitt pärast kohtumist publikule. «See tundus olevat lõpetamiseks õige aeg ja koht.»

34-aastane Hewitt on karjääri jooksul võitnud kaks suure slämmi turniiri, jäädes löömatuks 2001. aastal US Openil ja 2002. aastal Wimbledonis. Kodustel Austraalia lahtistel jäi Hewitti laeks 2005. aasta finaal, kus tal tuli alla vanduda Marat Safinile. Lisaks hoiab austraallane endiselt enda käes rekordit, sest ta on noorim mees, kes iial maailma esireketiks tõusnud. Hewitt kerkis tabeli tippu esmakordselt 2001. aastal, olles 20-aastane.

Samast aastast pärineb Hewitti teinegi saavutus, mida keegi pole tänaseni ületanud. Nimelt võitis ta 2000. aastal US Openil koos Max Mirnõiga meespaarismängu ja 2001. aastal lisandunud üksikmängutiitel tegi temast ainsa praeguse tegevmängija, kes suutnud karjääri jooksul võidutseda suure slämmi turniiril mõlemas mängukategoorias. Kokku võitis Hewitt karjääri jooksul 30 profiturniiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles