Tipprattameeskond sattus treeningul ränka õnnetusse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giant-Alpecini meeskond mullusel Vueltal.
Giant-Alpecini meeskond mullusel Vueltal. Foto: SCANPIX

Hispaanias Alicantes treeninglaagris viibiv Giant-Alpecini rattameeskond sattus täna raskesse õnnetusse, kui kuuele ratturile sõitis mägiteel otsa vastutulnud auto. Võistkond andis teada, et vigastada saanud mehed viidi haiglasse, kuid kõik nad on stabiilses seisundis.

Kohaliku ajalehe Diario Informacion teatel juhtus õnnetus kohaliku aja järgi kell 15.15 mägedes Benigembla linnas. Ratturitele vastu tulnud auto, mida juhtis inglanna, kaldus vastassuunavööndisse ja sõitis meestele otsa. Tiimi teatel liikusid ratturid kõrvuti grupis, ent olid oma teepoolel.

Kuus viga saanud ratturit on sakslased John Degenkolb ja Max Walscheid, prantslane Warren Barguil, ameeriklane Chad Haga, rootslane Fredrik Ludvigsson ning hollandlane Ramon Sinkeldam. Neist on nimekaim sprinter Degenkolb, kes on kolme aasta jooksul võitnud Hispaania velotuuril Vueltal kümme etappi ning jäänud löömatuks ka ühel Giro d'Italia etapil, samuti Pariis-Roubaix' ühepäevasõidul. Kaks Vuelta etapivõitu on ette näidata ka Barguilil.

«Võistkonnas on kõik praegu šokis ja peame tegelema tõsiste muredega, aga samas mõistame, et meil oli kõvasti õnne,» teatas Giant-Alpecini arst Anko Boelens seni avaldatud ainsas ametlikus pressiteates. «Kõik mehed on teadvusel, stabiilses seisus ja suhtlemisvõimelised, kuid ootame ära arstide värskeima info ja räägime nendega sellest, millist edasist ravi meie sõitjad vajavad.»

Portaali Cyclingnews.com andmetel viidi üks rattur siiski helikopteriga Sant Joan de Alacante haiglasse, teised toimetati aga Denia haiglasse. Reutersi teatel kasutati kahte helikopterit ning AFP sõnul on ühe ratturi vigastused teiste omadest raskemad, kuid mitte eluohtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles