Balti ühisliigas oli Eesti klubidest võidukas vaid Pärnu VK

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu VK
Pärnu VK Foto: Tairo Lutter

Baltikumi võrkpalliklubisid ühendavas Saja Liigas oli täna võistlustules kolm Eesti klubi, kellest ainsana oli võidukas sarja liider Pärnu Võrkpalliklubi. Kodupubliku rõõmuks teenis punktilisa ka liigas viimast kohta hoidev Järvamaa Võrkpalliklubi.

Kohtumise esimesed geimid Järvamaale midagi rõõmustavat ei pakkunud. Avageim kulges küll tasavägiselt, ent pallingul tehtud kuus eksimust, samal ajal kui leedukad ei patustanud kordagi, ei lubanud enamat 23:25 allajäämisest. Teises geimis oli mõlemal meeskonnal servivigu kaks, ent leedukad suutsid lüüa palju ohtlikumat pallingut. Neile kogunes kolm ässa ja nad surusid Järvamaa vastuvõtu 47,8 protsendile. Leedu klubi enda näitaja oli 83,3, vahendab Volley.ee.

«Meil polnud kuhugi taganeda, pidime uuesti servil juurde panema. See õnnestus, vastane hakkas eksima ja nii ta läks,» kommenteeris Järvamaa peatreener Villi Vantsi. Kaks järgmist geimi võitis Järvamaa kindlalt (25:17 ja 25:16) ning läks sama bravuurikalt ka otsustavasse. Kodumeeskond juhtis 4:2, 6:3 ja 9:7, ent laskis Vilniuse meeskonna mängu tagasi. «Oma asju ära tehes oleks vastane pidanud väristama hakkama, aga paraku eksisime ise.»

Kogu mäng seega kodumeeskonna poolt vaadatuna 2:3 (23:25, 14:25, 25:17, 25:16, 11:15). «Eks oli selline tõusude ja mõõnadega mäng mõlemalt poolt. Viis geimi oli paras soust, kus vahepeal ei saanud meie oma asjadega hakkama ja siis jälle vastased,» võttis Vantsi mängu kokku. Mängu parim oli 18 punktiga Järvamaa diagonaalründaja Ilmar Mõttus 18 punktiga, vanameister Kristjan Õuekallas lisas 17 ja jäi 13-ga plussi.

Saja Liiga liidermeeskond Pärnu täiendas oma võitude kollektsiooni, alistades 3:0 (25:23, 25:23, 25:19) Poliurs/Ozolnieki. Võitjatel said täna puhkepäeva nii kapten Andrus Raadik, vanameister Jaanus Nõmmsalu kui ka põhipommitaja Hindrek Pulk. Vahepeal seljavalu tõttu rivist väljas olnud Kardo Kõresaar tegi täna aga kaasa terve kohtumise. Võitjate parim oli samuti viimasel ajal traumaga kimpus olnud Taavet Leppik kuraditosina punktiga.

Kolmanda Eesti klubina oli täna võistlustules TTÜ. Tudengiklubi poolel tegi peatreener Janis Sirelpuu küll ohtralt vahetusi ja tänuväärselt teenisid mänguaega kõik noored pallurid, ent kaotusest see meeskonda kahjuks ei päästnud. Biolars/Jelgavale jäädi alla 1:3 (22:25, 22:25, 25:16, 16:25).

Lilleküla gümnaasiumi abiturient Oscar Leemets oli Eesti klubi parim 18 punktiga. Väga korralik oli ka noormehe rünnakuprotsent: 29 tõstest lõi ta punktiks 16 (55,2 %), eksimusi kogunes seitse. Kapten Siim Ennemuist hiilgas seitsme blokipunktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles