Noorte maailmameistrid valiti aasta tantsupaariks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Abel ja Aleksandra Galkina
Madis Abel ja Aleksandra Galkina Foto: Eesti Tantsuspordi Liit

Iga aasta valib Eesti Tantsuspordi Liit aasta parima tantsupaari ning treeneri. Liidu peasekretär Veiko Ratas nentis, et sel korral ei olnud parima tantsupaari valimine sugugi lihtne, kuna Eestis on maailma tasemel paare rohkem kui üks. 

Standardtantsudes on eelmisel aastal edu saavutanud Madis Abel ja Aleksandra Galkina ning Ladina-Ameerika tantsudes Konstantin Gorodilov ja Dominika Bergmannova – paar, kes pälvis parima tantsupaari tiitli möödunud korral. Kokkuvõtlikult olid tantsupaaride tulemused eelmisel aastal lausa identsed – mõlemad jõudsid maailma edetabelis 13. kohale ning saavutasid täiskasvanute MMil 11. koha.

Kuigi mõlemal tantsupaaril oli ette näidata erakordselt häid saavutusi, sai otsustavaks kriteeriumiks Abeli ja Galkina esikoht ning maailmameistriteks tulemine U21-vanuseklassi MMil standardtantsudes, mis Eesti tantsuspordi ajaloos oli esmakordne sündmus. Lisaks saavutas tantsupaar silmapaistvaid tulemusi ka Euroopa meistrivõistlustel ning Grand Slam finaalvõistlusel. Kõikide heade tulemuste taustal pälvisidki Abel ja Galkina Eesti Tantsuspordi Liidu tunnustuse. Asjaolu, et Eestis on hea tantsupaar nii standardis kui Ladinas, annab lootust, et Eesti tantsijad võiksid ka tulevikus mõlemas tantsustiilis parimaid tulemusi saavutada.

Suurepärased tulemused sünnivad aga ainult treeneri ja sportlaste heas koostöös. Parimaks treeneriks valitigi Aleksander Makarov, kelle juhendamisel treenivad ka Abel ja Galkina. Nad treenivad Tallinnas tantsuklubis Leevi ning on koos tantsinud alates 2012. aasta aprillist. Võttes arvesse tantsupaari möödunud aasta erakordseid saavutusi, on tunnustus nii tantsijatele kui treenerile olulise tähendusega.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles