Lätis püstitati paljajalu lumes jooksmise maailmarekord

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi.
Lumi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Läti jooksja Edgars Rencis püstitas pühapäeval Riia Daugava staadionil uue maailmarekordi 5000 meetri jooksus. Täpsustus – tegemist on lumes jooksmise Guinnessi rekordiga 5000 meetri distantsil. 

Läti meedia teatel oli Rencise tulemuseks 21.28,48 – resultaat, mis suvisel staadionil joostes jääks absoluutsest maailmarekordist umbes üheksa minuti kaugusele. Senine mõne aasta tagune rekord kuulus Saksa jooksjale, kirjutab portaal Marathon100.com.

Kuigi Rencise tulemus võib tavamõõtkavas tunduda keskpärasena, esitab lumes või jääl paljajalu jooksmine sportlasele päris suure väljakutse. Jooksja sõnutsi tuleb jalgu harjutada külmal ja kõval pinnasel jooksmisega ning loomulikult paljajalu jooksmisega. Pühapäevasel rekordipüstitusel osutus kõige suuremaks katsumuseks mitte külm lumi, vaid rada katva lume ja jää teravad servad, mis jalgu kraapisid ja torkisid.

Läti Paljajalujooksjate Ühendusse, mille liige on ka Edgars Rencis, kuulub 76 jooksjat. Ühendus propageerib paljajalu jooksmist ning korraldab ka Balti Paljajalu Ultramaratoni (kus on eraldi võistlusklass ka jooksujalatsites sportlastele).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles