Viimsi üritab Postimehe telemängus Kehralt punkte võtta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: SCANPIX

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste vooru keskses kohtumises võõrustab HC Viimsi/Tööriistamarket HC Kehra/Horizon Pulp&Paperit. Teistes mängudes lähevad vastamisi Aruküla SK – Põlva Serviti ning Audentes SK – SK Tapa. Mänguvaba on Viljandi HC. Viimsi ja Kehra vahelisest kohtumisest teeb otseülekande Postimees.ee.

26.01. (kell 19.00) Aruküla Põhikooli saal: Aruküla SK – Põlva Serviti

Omavahelised mängud. 1. ring: 25:40; 2. ring: 17:38.

Aruküla oli eelmises voorus mänguvaba, tabelijuht Serviti aga alistas kodus liidrite duellis Kehra/Horizon Pulp&Paperi 30:26.

Arukülal pole kaks nädalat mänge olnud, kuid meeskonna peatreeneri Toivo Järve sõnul püssi põõsasse ei visata. «Paus võib oma mõju avaldada, aga meie puhul loeb ka tahtmine. Kuna meil on pikk pink, siis peame leidma õiged vahetused,» analüüsis Järv, kelle arvutuste kohaselt jätkavad nad pärast kolmandat ringi ilmselt alumises vahegrupis. «Loovutasime Tapa vastu punkte ja esinelikusse meil vist asja pole. Meil oli eesmärgiks sinna pääseda, sest mängud tugevate vastaste vastu arendavad.»

Serviti juhendaja Kalmer Mustingu sõnul kimbutavad neid vigastused. «Saame meeskonna muidugi kokku, kuid tänu traumadele on meil vähe valikuid. Õnneks pole graafik praegu kuigi tihe, sest peame ühe mängu nädalas,» tõdes Musting. «Aruküla on kodus hästi tegutsenud ja vähemalt esimesel poolajal meile tihtilugu kõva lahingu andnud. Meil loeb palju keskendumisest ja kaitsest. Kui need asjad korras, siis ei tohiks probleeme tekkida.»

26.01. (kell 19.15) Kristiine Sport: Audentes SK – SK Tapa

Omavahelised mängud. 1. ring: 34:27; 2. ring: 25:28.

Audentes jäi eelmises voorus omal väljakul 30:31 alla Viimsi/Tööriistamarketile ning Tapa pidi samuti kodus tunnistama Viljandi 38:19 paremust.

Audentes ja Tapa koosnevad peaasjalikult noortest mängumeestest, lisaks sellele paiknetakse turniiritabelis kõrvuti. «Lähme võidu peale välja, kuigi endiselt on meil puudu Martin Grištsuk,» ei varjanud Audentese peatreener Martin Noodla. «Peame tegutsema võistkondlikult ning kohe oma mängu käima saama, millega meil on probleeme olnud. Üldiselt on meil kõik korras ja ka poistel pole pingeid peal. Neil on nii palju tegemist, et nad ei saagi stressi vajuda. Pealegi on meil spordikooli meeskonnana olemas eesmärgid arengu näol ja me ei pea vaid tulemustele mõtlema.»

Tapa juhendaja Elmu Koppelmanni hinnangul on tegemist võrdsete meeskondadega. «Loeb see, kumb rohkem kannatab ja suudab oma tahtmist paremini peale suruda,» arutles Koppelmann. «Audentesel on Karl Toomi ja Grištsuki näol rohkem viskejõudu, kuid meie plussiks peaks saama tahe. Muudes asjades oleme võrdsed. Kuna meil mängivad poisid ka esiliigat, siis võib tihe graafik meile mõju avaldada.»

28.01. (kell 19.00) Viimsi Keskkool: HC Viimsi/Tööriistamarket – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

Omavahelised mängud. 1. ring: 26:37; 2. ring: 25:30.

Kehra/Horizon Pulp&Paper kaotas eelmises voorus Põlvas kohalikule Servitile 26:30, Viimsi/Tööriistamarket aga alistas võõrsil Audentese 31:30.

Kehralased kaotasid aasta kolm esimest mängu, enne kui avasid pühapäeval Balti liiga raames peetud kohtumises Klaipeda Dragunase vastu võiduarve. «Kehra on haavatav ja nüüd oleneb kõik meist endist,» lausus Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen. «Kuna Kehral on Mikola Naum vigastatud, siis võib nende väravavahtide töö olla ettearvamatu. Kehra trumbiks on vasakukäelised mängijad ja hea treenitus, meie puhul loeb palju koosseisust. Kui mõni olulile lüli jääb matšist eemale, siis tekivad probleemid.»

Dragunase alistamine tõstis Kehra meeskonna enesekindlust. «Jaanuaris on meil olnud rasked vastased, kuid võit leedulaste üle võttis lisapinged maha,» teatas Kehra/Horizon Pulp&Paperi juhendaja Indrek Lillsoo. «Tabeliseis nõuab võitu Viimsi üle, kuid kindlasti on tegemist raske vastasega. Kui nad mängivad oma parimas rivistuses, siis on neil pingilt võtta võrdväärseid vahetusi. Viimsi plussiks on kogemused ning kui neil kaitse toimib, siis leiab ka väravavaht enesekindluse. Aga ka meil on pingilt võtta mehi ja me ei kavatse Viimsile hinnaalandust teha.»

Tabeliseis:

  1. Põlva Serviti 26 punkti (15st mängust)
  2. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 22 (14)
  3. Viljandi HC 20 (15)
  4. HC Viimsi/Tööriistamarket 16 (15)
  5. Aruküla SK 11 (14)
  6. SK Tapa 4 (15)
  7. Audentes SK 3 (14)

Väravaküttide edetabeli tipp:

  • Ott Varik (Viljandi HC) 122
  • Karl Toom (Audentes SK) 112
  • Martin Adamson (SK Tapa) 102
  • Martin Grištsuk (Audentes SK) 100
  • Henri Sillaste (Põlva Serviti) 92
  • Kristo Voika (Viljandi HC) 81
  • Ardo Puna (Põlva Serviti) 77
  • Andreas Rikken (Põlva Serviti) 77
  • Marko Slastinovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 74
  • Mihkel Vaher (Aruküla SK) 74 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles