Saade «Radar»: noort ujujate sõrmi vigastanud õnnetuse taga oli lohakus, vastutust ei võta keegi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Paavo näitab raskelt vigastatud näppe.
Sander Paavo näitab raskelt vigastatud näppe. Foto: Kanal 2 / Radar

Täna õhtul on Kanal 2 saates «Radar» teemaks novembris Tartus Aura keskuses toimunud õnnetused, kus kaks noort ujujat stardipukkide tõttu end vigastasid.

Saate väitel kinnitab värske ekspertiis, et stardipukkide kinnitused olid puudulikud, mistõttu kaks noort ujujat novembri lõpus ühel võistlusel peaaegu sõrmed kaotasid. Ometi ei soovi keegi vastata küsimusele, kuhu kadusid kinnituseks vajalikud vedruseibid, mille puudumine stardipuki saatuslikult liikuma pani.

«Radari» loos räägib esmakordselt avalikkusele üks ujujatest, kuidas ta Aura veekeskuses toimunud võistlusel sõrme kaotas. «Ma nägin, et see rippus vaid ühe nahariba otsas,» räägib Sander Paavo. Kui Paavole suudeti puuduv näpuots tagasi õmmelda, siis teiselt ujujalt Robert Rooselt, kellega samal võistlusel samasugune õnnetus juhtus, tuli sõrm amputeerida.

«Radaril» avanes eksklusiivne võimalus intervjueerida hiljuti uuringu koostanud eksperti, kes kinnitas, et õnnetuses olid süüdi iganenud stardiplated, mis olid lohakalt paigaldatud. Et aga stardiplated kuuluvad Ujumisliidule, need paigaldas Aura Veekeskus ja võistlust korraldas Tartu Ujumisklubi, veeretavad kolm osapoolt vastutust nagu kuuma kartulit ühelt teisele.

Ilmneb, et selget instruktsiooni, kuidas platesid peaks võistlustel paigaldama, Ujumisliit ei väljasta. Aastaid on ilma hakkama saadud. Samuti puudub selge reglement, kes vastutab selle eest, et stardiplated oleksid õigesti paigutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles