Chelsea päästjaks peab saama kunagine Brasiilia imelaps

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexandre Pato.
Alexandre Pato. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas alles 13. kohal olev tiitlikaitsja Chelsea püüab hooaja teist poolt päästa uue ründaja hankimisega – väravaid peab hakkama lööma klubi värskeim täiendus, kunagi järgmiseks Brasiilia supertäheks peetud Alexandre Pato.

Tänaseks 26-aastane Pato murdis end suurde jalgpalli juba 2007. aastal, liitudes AC Milaniga. Itaalias veedetud viie ja poole aastaga jõudis ta Milani eest pidada kõikides sarjades 150 mängu ning lüüa 63 väravat. 2013. aastal siirdus brasiillane tagasi kodumaale Corinthiansi ridadesse ja laenati seejärel São Paulo ridadesse, kus ta lõi eelmisel aastal 30 liigamängus 10 väravat. Soovi korral on Chelseal pärast kuuekuulise laenuperioodi lõppemist võimalik Pato päriseks endale osta, vahendab The Guardian.

Alates novembrist pole Pato aga pidanud ühtegi mängu, sest ravis vigastust. Sestap peab täna öösel Brasiiliast Londonisse lennanud ründaja esmalt läbima Chelsea juures arstliku kontrolli, kuid mängija agendi sõnul ei tohiks see talle probleeme valmistada. Pato on Brasiilia koondist esindanud 27 korda ja löönud 10 väravat, ent tema viimane koondisemäng jääb 2013. aasta oktoobrisse.

Pato saabumine tähendab, et tõenäoliselt vabaneb Chelsea kas Radamel Falcaost või Loic Remyst. Prantslane on klubis veetnud 17 kuud, ent pääsenud selle aja jooksul algkoosseisu vaid seitsmes liigamängus ning tema teenete vastu tunneb huvi Newcastle United, kus ta lõi hooajal 2013-14 QPRist laenul viibides 26 liigamänguga 14 väravat.

Chelsea ise tahaks aga minema saata hoopis Falcao, kes on alates oktoobrist vigastust ravinud ning käinud sel hooajal Londoni klubi eest platsil vaid üheksas liigamängus ja löönud ühe värava. Kolumbialane on Chelseasse aastaks laenule antud AS Monacost, kuid Guardiani väitel ei ole Prantsusmaa klubi ründaja enneaegsest naasmisest eriti huvitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles