Sander Pärn alustab hooaega Lapimaal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn - James Morgan.
Sander Pärn - James Morgan. Foto: Ken Järveoja

Sellel reedel asuvad Sander Pärn ja James Morgan stardijoonele Rovaniemis Soome autoralli meistrivõistluste esimesel etapil Arctic Lapland Rallil. Võisteldakse Markko Märtini meeskonnas MM-Motorsport ja Ford Fiesta R5 võistlusmasinaga.

Arctic Lapland rallil läbitakse kahel päeval 10 kiiruskatset ning kokku 233 katsekilomeetrit. Nimekamad konkurendid sellel rallil on üheksakordsed Soome meistrid autorallis Juha Salo - Marko Salminen ning kiired meeskonnad Jarkko Nikara - Jarkko Kalliolepo ja Jussi Vainionpää - Mika Juntunen.

Rallil on stardis 5 WRC masinat, teiste hulgas tänavuse Dakari ralli 11. kohal lõpetanud ja sellel aastal WRC autoga MM-sarjas sõitev Yazeed Al-Rajhi koos Michael Orriga. Pärna klassis võistleb 10 WRC2 ralliautot. Arctic Lapland rallil osalemine on Pärna jaoks programmiline ettevalmistus autoralli maailmameistrivõistluste etapiks Rootsis, mis on meeskonnale 2016 aasta esimeseks stardiks klassis WRC2 arvestuses.

«Eesmärk on läbida kõik Arctic Lapland ralli katsed ja seejuures saada kogemusi lumel ja jääl. Eelkõige võtame seda rallit, et taaskord harjuda Ford Fiesta R5 ralliautoga talvistes oludes. Meeskonna otsus on sellel rallil kasutada laiemaid piikrehve, millised on ka Rootsi MM-etapil kohustuslikud. Soome meistrivõistlustel võib kasutada ka kitsast piikrehvi. Seetõttu saab olema meie võrdlemine konkurentidega veidike keerulisem ning maksimum tulemust on võimalikul juhul  raskem saavutada. Katsed on väga kiired aga kohati on ka tehnilisemaid lõike ning usun, et siinsed teed sobivad mulle,» märkis Pärn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles