Piiroja kaalus karjääri jätkamist USAs

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja
Raio Piiroja Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise kapteni Raio Piiroja koduklubi Fredrikstad tõusis tulevaks aastaks Norra kõrgliigasse ning tõenäoliselt jätkab keskkaitsja ka uuel hooajal samas meeskonnas.

Fredrikstad alistas Norra liiga üleminekumängude teises kohtumises koduväljakul 4:0 Hönefossi ning kahe matši kogusummas teeniti 8:1 võit. Seejuures sai Piiroja mõlemas kohtumises tabamuse kirja.

«Hönefoss lubas küll, et paneb mind lukku, kuid ikka õnnestus taas värav lüüa,» muljetas neljapäeva õhtul üheksa miinuskraadi ja tugeva tuule käes matši teise värava löönud Piiroja.

Kui vahepeal on keskkaitsja kaalunud ka klubivahetust, siis tuleval hooajal pallib ta arvatavasti ikkagi samas meeskonnas. Praegusest kontrahtist on tal järel veel üks aasta.

«Arvan, et Fredrikstadi särgis tuleb mul veel mänge. Praegu olen kindel, et jätkan siin. Klubi tahab minuga ka uut lepingut teha ning arvan, et jõuame kokkuleppele,» täpsustas keskkaitsja. «Norra kõrgliiga on täpselt selline tase, kus ma tean, et olen tegija ja saan korralikult hakkama. Kui klubi vahetada, siis ei tea, mis saama hakkab. Mängija on õnnelik, kui ta saab väljakule, mitte ei pea pingil istuma.»

Praeguse seisuga kavatseb Fredrikstad ka meeskonda tugevdada, et tuleval aastal ei peaks heitlema ainult liigasse püsimajäämise nimel.

«Üks kaitsja, üks keskpoolik ja üks ründaja tuuakse arvatavasti juurde. Muidu läheks meil väga raskeks,» lisas keskkaitsja.

Samas tunnistas Piiroja, et kui klubi oleks ka järgmiseks hooajaks jäänud esiliigasse, siis oleks tema meeskonnast lahkunud. «Sellisel juhul oleksin kindlasti ära läinud. USAst tehti mulle pakkumine ja sellisel juhul võtnuks selle vastu. Praegu on kindel, et ma sinna ei lähe,» avaldas Eesti koondise kapten.

Kui praegu algas Piirojal puhkus, siis võib olla tuleb tal lähiajal minna ka operatsioonilauale. «Tõmbasin viimases mängus kõhu ära. See probleem on mind ka varem seganud, kuid nüüd külmaga läks uuesti hullemaks. Olen koondise arstiga juba asja arutanud ja lähiajal saab selgeks, kas tuleb lõikusele minna,» rääkis Piiroja, kes jääb kõrvale koondise selle aasta viimastest mängudest Hiina ja Katariga. «Praegu oleks õige aeg see ära teha. 4. jaanuaril koguneb Fredrikstadi meeskond, et hakata valmistuma uueks hooajaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles