Alaver palus mitte kurvastada

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver rahustas pärast tänast Kuusamo MK-etappi nii iseennast kui ka ajakirjanikke: «Ärge kurvastage – te näete ka selle päeva ära, kui Kein võistleb väga kõrgete kohtade eest!»


Alaver ei salanud, et Einastele pandud ootused olid nii tal endal kui ka teistel veelgi kõrgemad. Salamisi unistati finaalikohast.

Ometi näitas eelsõidu kolmas koht, et Jõulumäelt pärit noormees on arenguredelil sammu edasi astunud. «Ausalt öeldes ma ei mäletagi enam, millal eestlane eelsõidus esimesele nii vähe kaotas.

See oli ammu,» nentis Alaver ja lisas: «Lootsime, et Keini jaoks valitsevad siin sobivamad olud. 16 külmakraadi andis lootust, et rada on nagu raudtee, aga tegelikult oli see tema jaoks liiga pehme. Libisemine oli aeglane ja raskele mehele nagu Kein pole see sobiv.»

Alaver leidis kiidusõnu ka Peeter Kümmelile, kes juhtis kõige kiiremas neljandas veerandfinaalis kolmveerand distantsist, kuid kangestus pärast lõpukurvi. Finišisirgel möödus Kümmelist neli konkurenti ning ta jäi viiendaks, kokkuvõttes kuulus Kümmelile 21. koht.

«Peeter tegi samuti korraliku eelsõidu. Paraku finišisirgel astus itaallane Pasini talle ette ja lõi kepi Peetri suusa peale. See lõi meie mehe rivist välja,»  lisas Alaver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles