Vähem hüppeid on Kelly Sildaru jaoks halb ehk saladused Aspenist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru X-mängudel.
Kelly Sildaru X-mängudel. Foto: Kelly Sildaru/Facebook

Teisipäeval tabas Kelly Sildarut must masendus, kui selgus, et X-mängude rajal võistlemine võib talle üle jõu käia. Kolmapäevane harjutuskord tõi näole aga juba naeratuse – võistelda on siiski võimalik.

Aspenis Kelly Sildaru trenni jälginud Postimees tegi harjutuskorrast kokkuvõtte ning vaatas ette ka tänasele võistlusele. Milliste lootustega starti minnakse?

Kelly on trennihull

Kolmapäevane trenn algas Aspenis kohaliku aja järgi kell 12.00 ja lõppes 15.00. Kui esmalt tuiskas sportlasi (pargisõidus osalevate naiste ja meeste trenn toimus ühel ajal) vahetpidamata mäest alla, siis lõpu poole jäi neid aina vähemaks. Kui kell oli tiksunud juba üle kolme, tormas 13-aastane eestlanna veel korra mäkke. «Äkki lubatakse üks laskumine veel teha,» ütles ta.

Kelly Sildaru soov täituski ja seega oli ta viimane suusamäelt lahkuja. «Kolm tundi kestev trenn pole midagi erilist. Tavaliselt oleme mäel neli või viis tundi järjest,» täpsustas treenerist isa Tõnis Sildaru.

X-mängud näitavad taset

Mäesuusatamisega kokku puutunud inimesed on harjunud sellega, et mäkke sõidetakse ikka tõstukiga. X-mängudel saatis pargisõidutrenni aga lakkamatu mootorite mürin. Seda põhjustasid mootorsaanid, mis sportlasi ja nende juhendajaid laskumise järel kiirelt mäkke tagasi toimetasid. «Ainult X-mängudel on kasutusel mootorsaanid,» ütles Kelly Sildaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles