Standardtantsude MK-etapil võidutses Poola paar, Eesti tantsijad jagasid 14. kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alari Liiv ja Baile Orb treeningul.
Alari Liiv ja Baile Orb treeningul. Foto: SCANPIX

Tallinnas peetud võistlustantsu MK-etapil pälvisid viimasel päeval suurima tähelepanu standardtantsud. Kavas oli maailma karikaetapp standardtantsudes täiskasvanutele ning Eesti karikaetapp noorematele vanuseklassidele. Samuti selgitati välja parimad ühetantsu võistluses Tango Cup 2010.

Maailma karikaetapile oli registreerunud üle 90 tantsupaari 11 riigist (Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Rootsist, Venemaalt, Soomest, Norrast, Tšehhist, Itaaliast ja Valgevenest).

Põnevas võistluses oodati eelkõige valitsevate Eesti meistrite, Alari Liivi ja Baile Orbi jõudmist kuue parema hulka.  Kahjuks pidi Eesti esipaar, kes päev varem toimunud maailmameistrivõistlustel saavutasid 22. koha, leppima  14.-15. koha jagamisega.

Paar ise selgitas tagasihoidlikku tulemust järgmiselt: «Osalesime reedel Tallinnas Põhjamaade meistrivõistlustel, samal õhtul sõitsime Saksamaale MMile ning juba pühapäeva varahommikul lendasime tagasi Eestisse, et võistelda Tallinnas. Ilmselt olime tiheda võistlusgraafiku tõttu lihtsalt liiga väsinud, et väga korralikku sooritust näidata.»  

Kõrgetasemelises võistluses saavutas esikoha Poola tantsupaar Andrzez Sadecki – Karina Nawrot, kes maailma jooksvas edetabelis asuvad praegu 13. kohal.

Tango Cup ühetantsuvõistluses võidutsesid Edgars Linis – Eliza Ancane Lätist. Eesti parimatena saavutasid 3. koha Konstantin Gorodilov ja Julia Kreptšuk.

Noorte vanuseklassi (16-18-aastased) ladina-ameerika tantsudes saavutas esikoha Eesti paar Jakub Lipowski ja Emma-Leena Koger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles