GymnaFestil selgitatakse Eesti parimad võimlemisrühmad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VK Piruett
VK Piruett Foto: EEVL

4. detsembril algusega kell 13.00 toimub Tartus A. Le Coq  Spordimajas GymnaFest 2010 lõppkontsert, kus selgitatakse Eesti parimad võimlemisrühmad.

14. aastat toimuv GymnaFest on võitnud üha suuremat populaarsust igas vanuses võimlejate hulgas. Selle tõestuseks on nii suurenenud publikuhuvi kui ka osavõtvate rühmade arv. Kui esimestel aastatel osales umbes 30 rühma, siis tänavu astus eelvoorudes rahva ette 80 rühma ligi 1100 osalejaga.

Huvi võimlemise vastu on aasta-aastalt suurenenud. See kajastub ka statistikaandmetes, kus võimlemine kogu oma erinevate aladega on mitmendat aastat järjest harrastatavuse poolest esikohal kõikide spordialade hulgas Eestis.

Selle saavutamisel on kindel osa ka võimlemisfestivalil GymnaFest, kus saavad üles astuda ja oma taset näidata kõikide võimlemisalade harrastajad lasteaialastest täiskasvanuteni.

Kuna osalevate rühmade arv on tunduvalt kasvanud, siis toimub festival kolmes osas: Põhja-Eesti ja Lõuna-Eesti eelvoorud ning seejärel finaal, mis toimub lõppkontserdi nime all ja kuhu pääsevad edasi mõlema eelvooru paremad rühmad. 

GymnaFest 2010 kavasid hindab žürii, kelle koosseisus on tunnustatud võimlemis- ja tantsuspetsialistid. Esinemiskavade juures hinnatakse nii kompositsiooni kui ka tehnilist sooritamist, võimlejate treenitust ja väljenduslikkust ning  publikuga suhtlemise oskust.

Lõppkontserdile pääsenud 34 parema rühma hulgast selgitatakse erinevate vanusrühmade võitjad ning GymnaFest absoluutne võitja. Lisaks pärjatakse kõiki parimaid laureaadi tiitliga.

Võimlemisfestivali lõppkontserdil kuulutatakse välja 2010. aasta parim võimleja ja noorvõimleja, kelle esinemisi on kõikidel võimlemishuvilistel võimalus nautida ka kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles