Rock mängib täna hilisõhtul ellujäämise nimel

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki peatreener Indrek Visnapuu
Rocki peatreener Indrek Visnapuu Foto: Sille Annuk

Need korvpallisõbrad, kes on harjunud enne keskööd voodisse pugema, peavad täna õhtul keetma suure kannu kohvi ja kas või vägisi üleval püsima – kell 23 alustab Tartu Rock Portugalis sisuliselt ellujäämismängu. EuroChallenge’i sarja alagrupiturniiri kolmandas voorus minnakse vastamisi Lissaboni Benficaga.




Rocki senine euroteekond pole rõõmu pakkunud. Esmalt kaotati võõrsil Luganole, seejärel aga kodus Sofia Lukoilile – oma alagrupis tähendab see ainsana võiduta püsimist ja tabeli viimast kohta. Kuna neljaliikmelisest alagrupist pääseb edasi vaid kaks meeskonda, vajab Rock reaalsete lootuste säilimiseks võitu.

Ammuste aegade kütkes elavad korvpallisõbrad võivad käega rehmata ja öelda, et mis vastane see Portugali klubi ikka on. Paraku on ikka küll – ei maksa ju unustada, et seesama Benfica sai möödunud nädalal kodus jagu Luganost, meeskonnast, kellele Rock avavoorus kaotas.

Tartu Postimehele antud intervjuus märkis Rocki peatreener Indrek Visnapuu, et Portugali meistriliigas nelja võidu ja kahe kaotusega 3. kohta hoidev meeskond mängib tugevalt just koduväljakul.

«Võrreldes kahe eelmise vastasega on nende koosseisus vähem kvaliteeti, kuid Lugano alistamine näitas, et kodus on nad väga tugevad. Nad suudavad lõhkuda vastase mängu nii korvi all kui väljas,» arutles eile koos meeskonnaga Portugali reisinud Visnapuu.

Benficas teevad ilma kolm korralikul tasemel ameeriklasest leegionäri ja lisaks kodustatud ameeriklane Heshimu Evans, kes vaatamata 35 eluaastale kuulus veel möödunud suvel Portugali koondisse. Võõramaalastest seltskonda toetavad veel mõned aastate jooksul Portugali koondises pallinud mängumehed.

Visnapuu hinnangul pole meeskonnas väga selgelt eristuvaid staare. Benfica tugevus seisneb hoopis ühtlases koosseisus – igale positsioonile on kaks võrdväärset meest. Kui ühel mäng ei õnnestu, astub esile teine ja teeb töö ikkagi korralikult ära. Kümne palluri taustauuringu tegemine olevat aga väga aeganõudev tegevus.

Visnapuu sõnul seisneb Benfica tugevaim lüli heades ääremängijates – eelkõige väikestes äärtes, kes kipuvad endale korvi all ruumi tegema.

Postimees.ee teeb täna kell 23 algavast Rocki ja Benfica kohtumisest tekstilise otseülekande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles