Taaramäe: tugev rattur mu kõrval ei teeks paha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvistel treeningutel tuleb Rein Taaramäel tihtilugu sõita ka lumehangede vahel.
Talvistel treeningutel tuleb Rein Taaramäel tihtilugu sõita ka lumehangede vahel. Foto: Erakogu

Eesti parim jalgrattur Rein Taaramäe oli ühte meelt Cofidise bossi Eric Boyeriga, kelle sõnul pole meeskonnas selget liidrit. See oli rahvusvahelise alaliidu (UCI) sõnul ka peapõhjus, miks edukaim Prantsuse klubi Pro Teamside sekka ei mahtunud.



«Cofidis ei suutnud ühtegi suurt nime palgata ja juba siis tundus Pro Teamside sekka saamine mulle kahtlane. Tagantjärele võib öelda, et UCI tegi õigesti, et Cofidise välja jättis,» lausus Taaramäe, kelle tänavune hooaeg jäi tervisehädade tõttu poolikuks.

Esmaspäevast Lõuna-Prantsusmaal Gréoux Les Bainsi väikelinnas laagris oleva Cofidise edutamiseks ei piisanud ka sellest, et tiimi 35-aastane veteran David Moncoutie krooniti kolmandat aastat järjest Hispaania velotuuri mägedekuningaks. Ainsana esindab Pro Teamside seas Prantsusmaad Cofidisest edetabelis tagapool olnud Ag2r. Taaramäe hinnangul ületab Ag2r’i iirlasest liidri Nicholas Roche Vuelta kokkuvõttes saadud 7. koht Moncoutie saavutuse.

«Cofidis on eelkõige etapivõitudele keskenduv meeskond ja mina tuurirattur. Klassikutel saab kõvasti punkte, kuid meil pole ratturit, kellele sellistel ühepäevasõitudel panustada. Üks tugev mees mu kõrval ei teeks paha,» möönis Taaramäe.

Boyer teatas mõne aja eest, et hooaja esimene pool peab andma vastuse küsimusele, kas praegusest Cofidise koosseisust kerkib esile rattur, kes suudab võita klassikuid ja lõpetada suurtuure esiviisikus, või tuleb see mees sisse osta.

Oluliseks verstapostiks saab 6.–13. märtsini peetav Pariisi–Nice’i tuur, kus Taaramäe tänavu hinnatava 8. koha sai. Muide, sel mitmepäevasõidul loodab starti asuda ka Astana särgis sõitma hakkav Tanel Kangert. Vändrast Erich Perneri juhendamisel tuule tiibadesse saanud 23-aastaste eestlaste duelli oleks ääretult põnev jälgida!

Kuna Cofidis ei pääsenud maailma 18 eliittiimi sekka, pole kindel ka osalemine kolmel suurtuuril, kuhu saamiseks tuleb loota korraldajate armulikkusele ehk wild card’ile.

«Prantsuse meeskonnana on meil kõige tõenäolisem võistelda Tour de France’il. Usun, et saame ka Vueltale peale, sest seal on meil viimastel aastatel hästi läinud ja Cofidis on võistluse suursponsor,» arutles Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles