Šmigun-Vähi: raamat tuli isegi parem, kui lootsin!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi oma vanematega raamatu esitlusel.
Kristina Šmigun-Vähi oma vanematega raamatu esitlusel. Foto: Liis Treimann

Kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi sõnul tuli täna ilmunud raamat «Kristina» isegi parem, kui ta lootis. Eelkõige tänu sellele, et raamatu autoril Jaan Martinsonil oli juba varasemast silme ees visioon, kuidas teost üles ehitada.

«Raamat tuli isegi parem, kui arvasin. Siin ei olnud nii, et prauh paberile ja kaante vahele. See oli väga pikk protsess. Jaan Martinsonil oli juba varasemalt oma mõtted ja ideed peas, milline see raamat välja peaks nägema,» sõnas Šmigun-Vähi, kes võttis teose kokku järgmiselt: «See on tõesti väga hea raamat!»

Kahekordse olümpiavõitja sõnul on teoses avatud ka palju seni saladuskatte alla jäänud sündmusi.

Raamat on tema eneseleidmise lugu ja õpetus iseseisvaks eluks. Kuidas kasvada isiksuseks ja võitlejaks, kes elule alla ei jää. Kuidas taltsutada meediat ja konkurente. Kuidas olla üle karmidest saatuselöökidest.

Autor Jaan Martinsoni sõnul tuli raamat selline, nagu ta ootas. Samas tõdes ta, et alati võiks paremini.

«Ma sain oma mõtted ja ideed teoks teha. Mind huvitab rohkem just taust – mis on selle tulemuse taga. See lugu on sellest, kuidas tõusta olümpiavõitjaks. Mitte üksnes treeningust ja kuivadest faktidest,» sõnas Martinson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles