Soome olümpialootus lõpetas «Alfal» Tõnu Endreksoni võiduseeria

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson (paremal) leppis seekord hõbedaga
Tõnu Endrekson (paremal) leppis seekord hõbedaga Foto: Sander Ilvest

Tallinnas peetud traditsioonilisel sõudeergomeetrite võistlusel «Alfa» võidutses meeste arvestuses soomlane Joel Naukkarinen ja naistest oli parim lätlanna Lana Bracka.

Kahepaadil koos Antti Kilpeläineniga Rio olümpiapiletit jahtiv Naukkarinen võttis sellega revanši mulluse allajäämise eest. Soomlase võiduaeg oli 2.42,9 ja ta edestas Endreksoni 1,5 sekundiga. Isikliku 1000 meetri rekordi püstitanud Allar Raja sai kolmanda koha ajaga 2.45,7. Andrei Jämsä oli kuues ajaga 2.49,3 ja Kaspar Taimsoo kaheksas ajaga 2.51,2.

Endreksoni sõnul oli juba poolel maal näha, et soomlast täna ei püüa. «Just lõppenud Portugali veelaagrist on veel natukene väsimust sees,» nentis pärnakas. Eesti neljapaadi treener Matti Killing tunnistas, et olümpiaks valmistumine läheb plaanipäraselt. «Laagris tehti kõva tööd, ega täna erilisi rekordeid meestelt ei oodanudki,» ütles ta. Neljase sõudjad sõidavad kohe ka Portugali tagasi järgmisse laagrisse. Alfa võitnud Joel Naukkarinen peab erinevalt eestlastest olümpiakohta alles püüdma.

Bracka võiduaeg oli naiste arvestuses 3.17,8 ning mullusele võitjale Kaisa Pajusalule jäi see alla vaid 1,4 sekundiga. Teise koha sai Liisu Mitt ajaga 3.22,3 ning kolmas oli lätlanna Inga Lange ajaga 3.25,3.

Seekordsel Alfal sündis mitmeid võistluse rekordeid. Meeste vabaklassis võidutses ajaga 2:54,8 Ain Altermann, naiste kergekaalus uuendas endale kuuluvat rekordit lätlane Olga Svirska, kes lõpetas ajaga 3:31,3. Poiste C-klassi uus rekord on tänasest Leo Muiste käes, kelle aeg oli 3:14,0. Vanemate kui 60aastaste meesveteranide uus tippmark 3:08,1 kuulub lätlasele Valdis Meikališsile.

Juba 23. korda toimunud Alfal startis üle 400 sportlase. 

Telia sisesõudesari jätkub Eesti meistrivõistlustega 5.märtsil Väike-Maarjas, kus starditakse 2000 meetri distantsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles