Iluuisutamise EMi viimane päev tõi kullad Venemaale ja Prantsusmaale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Volosožar ja Maksim Trankov.
Tatjana Volosožar ja Maksim Trankov. Foto: SCANPIX

Bratislavas täna lõppenud iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel krooniti paarissõidus juba neljandat korda kullavõitjateks Tatjana Volosožar ja Maksim Trankov. Jäätantsus tulid aga Euroopa meistriteks Prantsusmaad esindavad Gabriella Papadakis ja Guilleaume Cizeron.

Volosožar-Trankov said lühikava eest 79,77 punkti ja haarasid kindlalt esikoha, mida ei antud käest ka tänase vabakavaga. 142,89 punkti andis neile kogusummaks 222,66 punkti ning hõbemedali saanud Saksamaa lipu all võistlevat paari Aljona Savtšenko - Bruno Massot (200,78 punkti) edestati enam kui 20 punktiga. Pronksi said 197,55 punktiga taas venelased Jevgenia Tarassova - Vladimir Morozov.

Jäätantsus oli konkurents märksa tasavägisem ning lühikava järgselt teiselt kohalt tõusid kullale Prantsusmaad esindavad Papadakis ja Cizeron. Võiduks tuli koguda 182,71 punkti, lühikava järel juhtinud, ent vabakavas alles kolmandat tulemust näidanud Itaalia paar Anna Cappellini - Luca Lanotte sai lõpuks 178,01 punkti. Pronksmedali võitnud venelastele Jekaterina Bobrovale ja Dmitri Solovjovile andsid kohtunikud 176,50 punkti.

Kokku võitis Venemaa EMil jagatud tosinast medalikomplektist seitse. Eriti suur oli nende ülevõim naiste üksiksõidus, kus saadi kolmikvõit. Lisaks eelnimetatud kolmele medalile paarissõidus ja jäätantsus tuli Maksim Kovtun meeste üksiksõidus pronksile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles