Leok ja Kutsar olid Itaalia meistrivõistluste avaetapil heas hoos

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok ja Karel Kutsar.
Tanel Leok ja Karel Kutsar. Foto: Erakogu

Algheros algasid Itaalia motokrossi meistrivõistlused, kus startisid mitmed nii valitsevad kui ka endised maailmameistrid ning teised MM-i teravaima tipu sõitjad. Eestlastest olid seekord võistlustules Sõmerpalu motoklubi sõitjad Tanel Leok ja Karel Kutsar.

MX1 klassi sõidu stardis Leok (KTM) kukkus ja oli avaringilt tulles 17-s, kuid head tempot tehes suutis ta end kuuendaks sõita. Sõidu parim oli valitsev maailmameister prantslane Romain Febvre (Yamaha), kellele järgnesid tema meeskonnakaaslane belglane Jeremy Van Horebeek ja venelane Evgeny Bobryshev (Honda).

MX2 klassi sõidus sai Leoki õpilane Karel Kutsar (KTM) väga hea stardi ja hoidis pikka aega kolmandat kohta. Sõidu teises pooles möödus temast küll üks eelmise hooaja parimaid selle klassi sõitjaid inglane Max Anstie (Husqvarna), kuid Kutsar lõpetas sõidu siiski neljandana edestades mitmeid möödunud aasta MM-i esikümne sõitjaid. Sõidu võitis eksmaailmameister hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), teise koha sai Michele Cervellin (Honda) ja kolmanda Anstie.

Päeva lõpus toimunud MX1 ja MX2 klassi ühises finaalsõidus sai Leok hea stardi, kuid sõitis korraks rajalt välja ja kaotas taas kohti. Viimaseks ringiks oli ta juba üheksandaks tõusnud ja viimases kurvis tahtis ta veel ühest konkurendist mööda saada, kuid mehed põrkasid kokku ja kukkusid ning lõpujoone ületas ta lõpuks 15. kohal. Kutsar tegi taas südi sõidu olles 22. ja enda arvestuses 7. Terve sõidu väldanud esikohaduellis võitis seekord Bobryshev Febvre'i ning kolmas oli Van Horebeek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles