Võimsa testi teinud arvutigeenius mängib ainult tund aega päevas

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greger Huttu Mazda vormeli roolis
Greger Huttu Mazda vormeli roolis Foto: Erakogu

Laupäevases Postimehes ilmus lugu soomlasest arvutigeeniusest Greger Huttust, kes esimest korda päris vormeli roolis tegi Atlanta ringrajal ainult kolm sekundit kehvema aja, kui professionaalne sõitja.

Huttu vastas tagantjärgi neljale Postimehe küsimusele:

Kuidas «Top Geari» inimesed sinuga ühendust võtsid?

Üks «Top Geari» tegijatest mängib samuti «iRacingut» ja ta võttis minuga ühendust (Huttu on «iRacingu» suveräänne valitseja) ning küsis, kas tahan end päris vormeli taga proovile panna. Umbes samal ajal võttis minuga ühendust ka «iRacing», kellel oli sarnane mõte. Niisiis «Top Gear» ja «iRacing» ühendasid jõud.

Kui palju sa ööpäevas arvutimängudele kulutad?

Praegu mängin ainult «iRacingut» ja kui ma harjutan näiteks maailmameistrivõistluste jaoks, siis teen seda umbes tund aega päevas. Tavaliselt on tähtsad võistlused iga kahe nädala tagant, nii et ma ühe nädala puhkan. Sel aastal olen sõitnud ainult 16 MM-etappi ja rohkem eriti mänginud polegi.
 

Kui erinev siis ikkagi oli päris vormel arvutimängust?

Päris elus annab vormel sulle nii palju erinevaid märke, et tunnetus on väga tähtis. Arvutimängus loodad sa graafikale, häältele ja veidi ka mänguroolile. Sellega harjumine võtab veidike aega. «iRacingu» taust aitas mind tegelikult tohutult. Tunnetus oli enamvähem sama ja rada oli peaaegu identne.

Kas sul on ka tulevikus midagi sellist plaanis?

Kõik on võimalik, kuid praegu kindlaid plaane pole. Kindlasti ei ütleks ma ühelegi sellisele pakkumisele ära.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles