Rock ärkas viimasel hetkel

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Tsintsadze tõusis eile rasketel hetkedel taas Rocki mängujuhiks ja andis otsustavasse spurti tõhusa panuse.
Giorgi Tsintsadze tõusis eile rasketel hetkedel taas Rocki mängujuhiks ja andis otsustavasse spurti tõhusa panuse. Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki fännidel on põhjust rahuloluks – nende lemmikud näitasid tõelist sisu. Viimase veerandajaga mängiti tagasi 17-punktiline kaotusseis ja lisaajal vormistati juubeldava publiku rõõmuks Lugano üle väärt võit. Tänavuse eurohooaja esimene.
 



Esialgu on raske öelda, kas 91:88 võit jätab Rockile reaalse võimaluse võidelda alagrupist edasipääsu eest, kuid kindel on see, et emotsionaalselt andis Lugano nime kandva trammi juba tagumiste rataste vahelt väljapugemine meeskonnale väga palju.

Rocki üks liidreid Janar Talts ei osanud öelda, millist nuppu treenerid mängijate erksaks muutmiseks vajutasid. Kuid korraga hakkasid asjad sujuma. 54:71 kaotusseisust tehti spurt 20:4, mis muutis lõpuminutid juba loteriiks.

«Pidime võtma neljandal veerandajal riske ja need õigustasid,» sõnas Rocki peatreener Indrek Visnapuu. «Maa-ala kaitse sundis vastast oma rünnaku rütmi muutma ja see muutis nad ebakindlaks.»

Rocki grusiinist mängujuht Giorgi Tsintsadze märkis ka olulisi vaheltlõikeid ja tabavaid kolmeseid. «Tegelikult pole Lugano ju hirmus kõva meeskond, alguses viskasid nad lihtsalt oma hullud visked sisse. Samas pidi meie mäng ükskord ometigi paranema.»

Kuigi Rockil oli normaalaja lõpus võimalus jõuda võidukorvini, vajati võidu vormistamiseks veel viit lisaminutit. Mängu seda osa valitsesid tartlased juba üsna enesekindlalt.

Paraku ei saa eilset mängu kirjeldada ainult ülivõrretes – esimesed kolm veerandaega jäi Rock Šveitsi meistriliiga liidrile selgelt alla. Kolmanda veerand­aja lõpus võis tartlaste tegutsemises märgata juba kergeid lootusetuse märke.

Visnapuu tunnistas, et isegi tema peas sähvatas juba mõte, et kas kohtumist on veel üldse võimalik päästa.  

«Kui oled juba niigi suurelt taga ja vastane paneb järjekordse korvi, tõmbab see hetkeks motivatsiooni maha,» tõdes Talts. «Kuid Rock on selline meeskond, kus võideldakse alati lõpuni – kas mängu õnnestub päästa või mitte, kuid üritama peab viimase võimaluseni.»  

Rocki eilne võit jättis EuroChellenge’i sarja alagrupiturniiril veel kõik otsad lahtiseks. Palju sõltub täna alagrupi liidri Sofia Lukolili ja Lissaboni Benfica mängust. Kui Bulgaaria esiklubi nopib kohustusliku võidu, on Rocki seis lootusrikkam. Tartlased ise ei soovinud veel edasipääsuvõimaluste üle spekuleerida.

«Igal juhul läheme järgmine nädal Sofias võitma. Pärast seda vooru jääb kõigil üks mäng ja teoreetiliste variantide arv tõmbub koomale,» mõtiskles Visnapuu. «Tähtis on see, et oleme veel mängus sees,» lisas Talts.
Ühes olid aga kõik sama meelt – raske võit annab Rockile tulevikuks palju juurde. «Võit on võit, eriti veel kodusaalis oma publiku ees,» õhkas Talts. Tsintsadze jätkas: «Loodetavasti muutub meie mäng tervikuna nüüd paremaks. Usun, et meil on Sofias võimalus, oli ju siingi, kuid me ei pannud viskeid ära. Võime võita ja võidelda edasipääsu eest.»

Tänavu varjus olnud Tsintsad­ze oli otsustavas lõpuspurdis Rocki üks olulisemaid tegelasi. 13 punkti kogunud mees tabas kõik teele saadetud visked. «Tunnen end juba paremini, vorm paraneb ja usun, et suudan edaspidi olla meeskonnale kasulikum.»

Korvpall
EuroChallenge
Tartu Rock – Lugano 91:88

Rock: Veideman 22, Talts 20, Eziukwu 18, 15 lp, Tsintsadze 13, Allingu 9, Leppik 6, Sokk 3.
Lugano: Abukar 23, Draughan 19, 12 rs, Finn 14, Efevberha 12, Mladjan 10, Stockalper 6, Schneiderman 3, Sanders 1.
---------------------------------------------------

Ventspils tunneb Taltsi vastu huvi

Eile õhtul liikus Tartu Ülikooli spordihoones kulutulena uudis, et valitsev Läti meister Ventspils on huvitatud Janar Taltsist.

Mängumees ise ei soovinud sellel teemal eriti rääkida, möönis vaid, et on lõunanaabrite huvist kuulnud, kuid sellega ka kõik piirdub. Samuti ei soostunud ta ütlema, kas Ventspilsi minek oleks tema jaoks mõistlik valik.
Kuna Läti klubi mängib Rockiga samas eurosarjas, ei saaks Talts enne play-off-kohtumisi uue klubi eest mängida. See asjaolu muudab kiire ülemineku kahtlaseks.

Teine küsimus on see, kas Läti on ikka Taltsi jaoks piisavalt välismaa.

Möödunud nädalal sõitis aktiivselt välisklubi otsiv Talts kaheks päevaks Itaalia meistriliiga meeskonna Biella Angelicose juurde, ent naasis lepinguta. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles