Tenniselegendi Samprase auhinnad langesid varaste saagiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pete Sampras
Pete Sampras Foto: SCANPIX

Legendaarne tennisist, endine maailma esireket Pete Sampras jäi ilma paljudest karjääri jooksul võidetud auhindadest, läbi aegade üheks parimaks tennisistiks peetava ameeriklase ainus lohutus on see, et 14 suure slämmi turniiri auhinnakarikast on alles 13.

39-aastane Sampras hoidis suuremat osa oma auhindadest renditud laoruumis, mille aga vargad nüüd tühjaks tegid, kirjutab LA Times.

Kolm nädalat tagasi avastas Sampras, et sealt laoruumist oli varastatud kümneid kaste, mis sisaldasid tema auhindu – karikad, medalid, auhinnatahvlid, meistrisõrmused.

«Õnneks on mul 14 suure slämmi turniiri auhinnakarikast alles 13,» sõnas Sampras. «Osad on mul kodus, osad Portlandis NikeTown’is. Aga mu esimene Austraalia lahtiste karikas varastati koos kõige muuga ära.»

Varaste saagiks langes 64 turniiri võidukarikat ning 24 turniiri finalistiauhinda, olümpiasõrmus, seitse ESPY auhinda ning kuus karikat, mille ta sai ATP-lt, kuna lõpetas aastatel 1993-1998 hooaja edetabeli esinumbrina.

Lisaks auhindadele hoidis Sampras laoruumis ka mööblit ning ka sellest viidi suurem osa ära, maha jäeti vaid suuremad mööbliesemed.

«Meil olid majaga mõningad probleemid ning seetõttu viisime asjad probleemide lahendamise ajaks laoruumi,» selgitas Sampras. «Arvasin, et need käivad kindlalt lukku ja et seal on turvakaamerad. Olin šokeeritud.»

Samprase sõnul on raske öelda, kas varaste sihiks olidki tema karikad või viidi need kogemata. Sampras tunnistas, et kuigi juhtunu jahmatas teda, ei pea ta seda katastroofiks. «Ma pole kunagi olnud selline, kes oma karikatega eputab, tahan lihtsalt, et mu lapsed neid näeksid, kuna nad ei näinud mind mängimas,» rääkis Sampras, kellel on kaks poega – 8-aastane Christian ja 5-aastane Ryan. «Loodan, et vargad pole mu karikaid hävitanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles