Poirée astus Bjørndaleni kaitseks välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raphael Poiree
Raphael Poiree Foto: SCANPIX

Endine laskesuusataja, Ole Einar Bjørndaleni kunagine pearivaal Raphaël Poirée luges ajalehtedest pühapäeval Östersundi MK-etapi jälitussõidu järel Bjørndalen ja tema noore koondisekaaslase Emil Hegle Svendseni vahel puhkenud tülist ning astus vana võistluskaaslase kaitseks välja.

Mäletatavasti sai 12,5 km jälitussõidus esikoha Bjørndalen, edestades Svendsenit 26,2 sekundiga ning võttes seega revanši laupäevase sprindi eest, kus Bjørndalen juhtis, aga kukkus viimasel laskumisel ja kaotas esikoha Svendsenile.

Jälitussõidus pääses Svendsen rajale neli sekundit enne Bjørndalenit ja nii sõitsid nad koos kuni viimase lasketiiruni, kus Bjørndalen eksis ühel lasul, aga Svendsen jättis üles kaks märki ega suutnud viimasel ringil enam Bjørndalenit püüda.

Östersundi etapil suurepärast suusakiirust näidanud kahekordne olümpiavõitja Svendsen oli aga pärast finišit maruvihane, teda pahandas, et kogu selle aja, mil nad kahekesi koos sõitsid, ei soostunud Bjørndalen kordagi ees tööd tegema, vaid sõitis Svendseni jäljes. «See oli Ole Einarist väga argpükslik käitumine,» lausus ta pärast võistlust vihaselt.

«Kui oleksin olnud samas olukorras nagu Ole, oleksin käitunud täpselt samamoodi,» tunnistas seitsmekordne maailmameister Poirée Dagbladetile.

Poirée arvates oli Svendsen lihtsalt allajäämise järel vihane, ent tema sõnul ei saa viimases lasketiirus võidu maha mänginud Svendsen kaotuses süüdistada seda, et pidi suusarajal Bjørndaleni eest tööd tegema. «Ta lasi lihtsalt märgist mööda,» sõnas Poirée. «Ta tegi väga hea võistluse ja on kahtlemata praegu paremas vormis kui Ole Einar. Aga ta on veel pisut noor.»

2007. aastal karjääri lõpetanud Poirée usub, et kui Svendsen laskmisele veel veidi tähelepanu pöörab, on teistel talle sel hooajal raske vastu saada. «Arvan, et ta edestab aasta lõpus üldarvestuses Ole Einarit, aga seda juhul, kui ta ei tee samasuguseid vigu nagu jälitussõidus. Ta peab veel õppima, aga usun, et ta õpib kiiresti,» märkis Poirée.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles