U14 EYBLi etapi kokkuvõte: kolmele Eesti klubile 12 võitu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Möödunud nädalavahetusel peeti erinevates linnades ja riikides U14 vanuseklassi korvpallisarja EYBLi teine etapp. 

Avaetapi täiseduga võitnud BC Raplamaa läks Ventspilsis kokku mitmete huvitavate vastastega ning avamängus alistati Gruusia U14 vanuseklassi koondis 61:47. Teine vastane oli Läti liiga 6. kohal paiknev Liepaja võistkond - siin saadi ruttu edu ja võit tuli numbritega 71:34. Teisel päeval oldi avamängus kontsentreerumisega raskustes - Valgevene meister Minski Tsmokit võideti 68:44, aga liiga palju eksiti kaitses. Turniiri parim mäng tehti Lätis seni ainult võite tunnistanud BS Ridzene vastu. II poolajal näidati ideaalilähedast kaitset ning ka rünnakut ja vastane alistati numbritega 71:34. Viimasel  päeval alistati Euroliiga klubi BC Himki järelkasv tulemusega 69:31. Seega taas puhaste paberitega viis võitu ning peale kahte etappi juhitakse omas alagrupis täiseduga. Korraldajate poolt omistati MVP tiitel Markus Ruubelile ning Tähtede Viisikusse mahtus ka Joonas Riismaa.

Samal ajal peeti Tallinnas üks EYBL etapp. Head minekut näitas Korvpalliakadeemia Tallinna Kalev, kes sai 4 võitu ning 1 kaotuse ning kokkuvõttes kõrge III koha. Ka Tallinna Kalev alistas avamängus BC Runa tulemusega 82:49, teises mängus kaotati Moskva CSKA järelkasvule 37:57, kolmandas mängus alistati Kalininskaja Sk 68:46, neljandas mängus alistati BC Dynamo 77:37 ning üllatati viimases mängus avaetapi täiseduga lõpetanud Zorska Ba meeskonda tulemusega 55:53. Etapi võitis Klaipeda -Authentic Team,  II koht CSKA, III koht niisiis KA Tallinna Kalev. Ka Tallinna Kalevil on veel lootus jõuda järgmiseks  hooajaks kõrgemasse divisjoni. Etapi korraldanud BC Kalev/Cramo võitis esimesed kolm mängu – BC Kalininskaja 57:28; BC Dynamo 66:39, BC Ryna 59:46. Masinavärk hakkas tõrkuma CSKA vastu, kus kaotus tuli numbritega 29:67 ning viimases mängus kaotati ka Klaipeda meeskonnale 42:65.

Järgmine etapp toimub BC Raplamaa meeskonnale Peterburis ja Tallinna võistkondadel Valgevenes Grodno.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles