Eesti saalihokikoondis kohtub täna MM-valikturniiril Austriaga

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalihoki.
Saalihoki. Foto: Elmo Riig

Kodust MM-valikturniiri 9:1 võiduga Hollandi üle alustanud Eesti meeste saalihokikoondis kohtub TTÜ spordihoones täna Austriaga, kelle reiting on eilsest vastasest kõrgem.

Eesti meeskond asetseb maailma edetabelis 8., Austria aga 23. kohal. Varem on tänased vastased kohtunud kolmel korral. 1998. aasta MMil võitis Eesti 5:0, kaks aastat hiljem mängiti 2:2 viiki. 2002. aastal võitis aga Austria lisaajal visatud kuldse väravaga 4:3, kohtumine oli olulise tähtsusega, sest võitja tõusis A-divisjoni.

Enamik Austria koondislasi kuulub kodumaa meistriliiga klubidesse, aga meeskonnas on ka mõned Šveitsi madalamate liigade klubides mängivad mehed ja Itaalia kõrgliigameeskonna FC Milano ründaja Luca Palermo. Austria meeskonna tuntuimaks mängumeheks  on 37-aastane kaitsja Siegfried Sendlhofer, kelle karjääri esimene MM oli just too 2002. aasta võistlus Helsingis, kus Austria Eestit lisaajal võitis.

Tallinnas toimuval MM-valikturniiril osalevad Soome, Eesti, Taani, Austria ja Holland. Detsembris Riias peetavale MMile lunastavad pääsme kaks paremat ja nelja Euroopas toimuva valikturniiri kaks paremat kolmanda koha omanikku.

Kohtumine algab täna õhtul kell 19.00. Teises tänases mängus on kell 16 vastamisi Taani ja Holland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles