Tunnustus pani Raio Piiroja jää peal tantsu lööma

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksjalgpallur Raio Piiroja oli tänagi parasjagu merel kalal, kui kuulis ajakirjanikult, et saab tänavu presidendilt teenetemärgi. Arhiivifoto.
Eksjalgpallur Raio Piiroja oli tänagi parasjagu merel kalal, kui kuulis ajakirjanikult, et saab tänavu presidendilt teenetemärgi. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eksjalgpallur Raio Piiroja oli parasjagu merel kalal, kui kuulis ajakirjanikult, et saab tänavu presidendilt teenetemärgi.

«Esimese hooga võtab see uudis sõnatuks,» lausus Piiroja. «Olen tänulik sellise au eest.»

Piiroja lisas, et hakkas uudisest kuuldes merejääl suisa tantsu lööma.

«Siiani on mu tunnustused olnud spordiga seotud, see on nagu pigem ühiskondlik autasu,» lisas Piiroja. «Ilmselt on see tunnustus kogu mu sportlaskarjääri eest.»

11. juulil 1979 Pärnu sündinud Raio Piiroja oli professionaalne jalgpallur, kes esindas Eesti koondist 114 mängus ja lõi kaheksa väravat. Koondise debüüdi tegi Piiroja 21. novembril 1998 sõpruskohtumises Armeenia vastu.

Karjääri jooksul esindas Piiroja Eesti klubisid Pärnu Tervist, Lelle SKd, Tallinna FC Florat ja Valga Warriorit. Seejärel mängis ta aastaid Norra klubides Valerenga IF ja Fredrikstad FK, kellega tuli 2006. aastal Norra karikavõitjaks.

Karjääri lõpus jõudis Piiroja mängida veel Hollandi meeskonnas Vitesse ja Hiina klubis Chengdu Blades.  

Piiroja on valitud viiel korral, aastatel 2002 ja 2006–2009 Eesti parimaks jalgpalluriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles