F1 maailma ootab järgmisel aastal revolutsiooniline muudatus

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 autod.
Vormel-1 autod. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) andis BBC väitel F1 meeskondadele teada, et nad tahavad tiimidele peagi tutvustada revolutsioonilist turvalisusemeedet, mis võidakse kasutusele võtta juba 2017. aastal

FIA tahab parandada vormel-1 sõitjate turvalisust, mis on kerkinud üheks peamiseks arutelukohaks pärast Jules Bianchi rasket õnnetust 2014. aastal Jaapanis ning Justin Wilsoni traagilist avariid eelmise aasta suvel, kui ka F1 sarjas osalenud britt sattus õnnetusse IndyCari sarjas. Mõlemad mehed said rasked peavigastused ja nii on sõitjate ohutuse mure kerkinud üha rohkem päevakorda.

Kui ühe lahendusena on varasemalt välja pakutud suletud kokpitte, siis nüüd on FIA-l plaan tutvustada tiimidele veidike teistsugust lähenemist - «Halo» nime kandev seade ei sulge täielikult kokpitti, kuid pakub nii külgedelt kui eest sõitjatele kaitset. BBC andmetel tahab FIA «Halot» juba lähiajal tutvustada, et see 2017. aastal kasutusele võtta.

 Videot FIA uudsest lahendusest on võimalik näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles