Dublini hotellis avati poksiüritusele saabunute seas tuli, üks inimene hukkus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dublinis Regency hotellis toimunud tulistamine nõudis vähemalt ühe inimelu.
Dublinis Regency hotellis toimunud tulistamine nõudis vähemalt ühe inimelu. Foto: SCANPIX

Dublinis asuvas Regency hotellis avasid relvastatud mehed automaatidest tule inimeste pihta, kes olid kogunenud vaatama poksiürituse eelset kaalumist. Üks inimene sai sündmuskohal surma, kaks haavata.

Pealtnägijate kirjelduse kohaselt sisenesid hotelli fuajeesse kolm meest, seljas «politseivormi sarnane riietus», ning hakkasid automaatidest tulistama. Hukkunu ja haavatud olid võimude kinnitusel kõik noored mehed vanuses umbes 20-30 eluaastat.

Kui osade allikate andmetel tulistati suvaliselt, siis näiteks telekanali UTV ajakirjaniku Mick McCaffrey kinnitusel oli hukkunu näol tegemist mehega, kes vastutas Kinihani narkokartelli saadetiste logistika eest. Ka RTE teatel võib tänane juhtum olla seotud Gary Hutchiga, kes lasti maha mullu septembris Hispaanias. Hutch tapeti arvatvalt narkokartelli korraldusel, kui ta oli palgamõrva kartuses välismaale põgenenud. Tänane tulistamine võis seega olla kättemaksuaktsioon tema surma eest.

Hotellis toimus «Clash of the Clansi» eelse poksiürituse kaalumine. Jamie Kavanagh ja Antonio Joao Bento pidanuks homme Dublini rahvusstaadionil poksima WBO kergkaalu Euroopa meistritiitli nimel, pärast traagilist vahejuhtumit otsustati matš aga ära jätta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles