BBC: Manchester United peab Mourinhoga läbirääkimisi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskel Jose Mourinho ja Louis van Gaal, ees vasakul Ryan Giggs.
Keskel Jose Mourinho ja Louis van Gaal, ees vasakul Ryan Giggs. Foto: SCANPIX

Kui Briti kõmulehed sahistavad juba tükk aega, et Manchester United kavatseb uueks peatreeneriks palgata Jose Mourinho, siis nüüd kirjutab sellistest plaanidest kindlas kõneviisis juba ka kollastest väljaannetest märksa usaldusväärsem BBC. Nende teatel on Unitedi juhtkond pidanud Mourinho esindajatega läbirääkimisi.

53-aastane portugallane oli sunnitud mullusele meistritiitlile järgnenud ülikehva hooaja alguse järel lahkuma detsembris Chelsea juhendaja toolilt, kuid on nüüd suursoosik võtmaks üle Unitedi praeguse peatreeneri Louis van Gaali ametit. 64-aastane van Gaal lahkub eeldatavasti Unitedist käesoleva hooaja lõpul, sest meeskond pole tema käe all loodetud edusamme teinud. Hollandlase leping kehtib siiski järgmise hooaja lõpuni.

Unitedi võimalikuks järgmiseks peatreeneriks pakuti pikalt ka Josep Guardiolat, kuid sel nädalal teatas nende linnarivaal Manchester City, et Guardiolast saab sügisel hoopis nende uus juhendaja. Mourinho palkamine Unitedisse tähendaks, et uue hoo saab sisse duell, mis kestis Hispaanias aastatel 2010-13 – Mourinho juhendas toona Madridi Reali ja Guardiola Barcelonat.

Kui United kaotas aasta lõpus Stoke’ile ja jaanuari lõpus Southamptonile, räägiti mõlemal puhul, nagu oleks van Gaal pannud ise pärast mängu lauale lahkumisavalduse, kuid Unitedi juhtkond jättis selle rahuldamata. Viimati võideti Stoke’i aga kodus kindlalt 3:0 ning homme kohtutakse võõrsil Chelseaga. Praegu on United liigatabelis viiendal real, Meistrite liigasse viivast neljandast kohast viie punkti kaugusel.

Van Gaali järeltulijaks on pakutud ka meeskonna praegust abitreenerit Ryan Giggsi, kuid 14- aastasena Unitediga liitunud waleslasel puudub peaaegu täielikult peatreeneritöö kogemus. Samas esindas ta mängijana Unitedit rekordilised 963 korda ja võitis klubiga 13 Inglismaa meistritiitlit. 2014. aasta aprillis-mais pidas ta siiski paaris mängus ka Unitedi peatreeneri ametit, kui senine juhendaja David Moyes vallandati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles