Kolmas aasta järjest – Tartu Rockil polnud edasipääsuks piisavalt jõudu

Peep Pahv
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Visnapuu
Indrek Visnapuu Foto: Margus Ansu

«Tulemused näitavad taset, alagrupis me kahe tugevama hulka ei kuulnud,» sõnas Tartu Ro­cki korvpallimeeskonna peatreener Indrek Visnapuu pärast eile Sofias kohalikult Lukoililt saadud kaotust. 64:74 allajäämine tähendas seda, et Eesti meister minetas üks voor enne alagrupiturniiri lõppu lootused edasi pääseda.


Rocki treenerid kasutasid eile alagrupis soosiku vastu kaheksat meest, kes teenisid küllaltki võrdselt mänguminuteid. Paraku ei suutnud neist keegi eriliselt esile kerkida.

Kolmandat hooaega järjest alagrupiturniiriga piirdunud Visnapuu sõnul polnud juba enne EuroChallenge’i sarja turniiri algust võimalik tartlasi soosikute hulka arvata, samas ei saavat öelda, et mängima mindi mõttega, et edasipääs pole võimalik.

«Vastuhakk oli täiesti reaalne ja seda me ka tõestasime, kuid igas mängus tuli ette olukordi, kus jäime lihtsalt kaotajaks pooleks,» nentis ta.

Rock oli oma alagrupis kõige väiksema arvu leegionäridega meeskond. Nigeeria päritolu Callistus Eziukwule ja grusiin Giorgi Tsintsadzele oli vastastel vastu panna vähemalt viis või kuus võõrjõudu, kes moodustasidki peamise löögirusika. Euroopas üha süvenev trend näitas Visnapuu sõnul ära, et ainult tulemusele keskendudes tuleb meeskond teistmoodi komplekteerida. Samas tekib kahtlus, kui palju leiduks sellisel meeskonnal Eestis sponsoreid.

«Võin veendunult öelda, et meie klubis mõeldakse Eesti korvpallile ja ollakse veendunud, et me pole nii viletsad kui viimasel ajal püütakse näidata,» kinnitas Visnapuu.  

Korvpall
EuroChallenge Cup

Sofia Lukoil – Tartu Rock 74:64
Lukoil: Kambala 19, 13 lp, Bowman 18, James 17, Peterson 7, Heath 6, Stojkov 4, Banev 2, Avramov 1.
Rock: Tsintsadze 12, Veideman 12, Talts 11, Allingu 10, Sokk 10, Eziukwu 5, Eichfuss 4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles