Visnapuu: Tsintsadze vedas meeskonda alt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Tsintsadze
Giorgi Tsintsadze Foto: Margus Ansu

Veel mõni aasta tagasi oli Giorgi Tsintsadze Tartu korvpallipubliku üks suuremaid lemmikuid. Paraku on grusiin oma toona teenitud aktsiaid maha mängimas – palliplatsil pole ta endist sära leidnud, kõige tipuks tegi aga napsisena liiklusõnnetuse. 

Pärast möödunud nädalal koduväljakul saadud eurosarja esimest võitu tärkas ilmselt mõneski korvpallisõbras lootus, et pärast välismaal ühest klubist teise seiklemiseks kujunenud hooaega mänguvormi minetanud Tsintsadze hakkab madalseisust välja ronima. Kohtumise otsustavatel hetkedel suutis ta meeskonna liidriohjad enda kätte haarata ja kaaslased raske võiduni vedada – kõik nagu headel vanadel aegadel. Kuid…  

Ööl vastu pühapäeva, vaid kolm päeva enne järgmist eurolahingut, sõitis Tsintsadze juhitud Nissan Tartus Kalevi ja Soola tänava ristmikul vastu lumehanges kõrguvat posti. Tegemist polnud lihtsalt lumise ja jäise tee põhjustatud õnnetusega. Politsei tuvastas Rocki mängujuhil alkoholi tarbimise tunnused.

Kuigi Postimehe andmetel oli spordimehe reflekse aeglustanud alkoholi kogus väike, võrdudes vaid mõne õlle või pokaali veiniga, ei leidnud Ro­cki peatreener Indrek Visnapuu hoolealuse käitumisele vähimatki õigustust.

«Sportlase selline tegevus on taunitav ja pole mingil juhul aktsepteeritav,» lausus Visnapuu. «Giorgi just hakkas tegema platsil neid liigutusi, mida oleme oodanud. Väga kahju, et sellisel hetkel vedas ta meeskonda alt.»

Tartu Ülikool / Rocki juht Andres Liinat kinnitas, et info Tsintsadze patustamise kohta jõudis temani mängija enda kaudu. Liinat oli teadlik, et leegionäril tuvastati joove, kuid polnud kuulnud, et sellega kaasnes ka liiklusõnnetus.

Eile ei osanud Rocki klubi juhtkonnast keegi öelda, kuidas Tsintsadzet karistatakse. Mängija ise viibis koos meeskonnaga Bulgaarias, kus õhtul saadi eurosarjas Sofia Lukoililt lüüa ja sellega minetati võimalus jõuda selle sarja järgmisele etapile. Algviisikus platsile läinud Tsintadze oli 12 punkti ja nelja sööduga meeskonna edukaim.

Liinati sõnul on otsustamise jaoks infot veel liiga vähe. «Saime sellest teada vahetult enne ärasõitu, seepärast polnud võimalik selgitusi saada,» sõnas ta. «Kuid kas või üksikute faktide kohaselt on see taunitav juhtum.»

Liinat märkis, et karistused selliste korrarikkumiste kohta on üldiselt kirjas mängija lepingus, kuid ta ei osanud öelda, mis Tsintsadze lepingus täpselt paika on pandud.

Visnapuul oli siiski reisi käigus piisavalt aega Tsintsadzega vestelda, ent karistuse üksikasjadesse ei soovinud temagi laskuda.

«Hooaja alguses panime meeskonnasiseselt selliste juhtumite kohta asjad paika ja leppisime karistused kokku. Kuna tegemist on meeskonnasisese kokkuleppega, ei saa ma sellest avalikult rääkida,» selgitas ta. «Samas ma ei tea, mida mõtleb klubi juhtkond. Mina pole tööandja ja ei kuulu sellesse otsustajate ringi. Kuid suure tõenäosusega tahetakse minuga sellel teemal vestelda.»

Eesti ja lähiriikide klubides on leegionärid varemgi sarnastesse pahandustesse sattunud. Näiteks kaks hooaega tagasi Kalev/Cramos pallinud Nate Fox tabati autoroolist samuti ebakainena.

Vallandamiseni pole aga ühelgi juhul veel mindud ja ilmselt jääb Tsintsadzegi hooaja lõpuni Tartusse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles