Venemaa riigiduuma saadiku ettepanek: korraldame suvise olümpia Moskvas ja Sotšis

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad Sotšis.
Olümpiarõngad Sotšis. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma saadik Dmitri Svitšev tegi ettepaneku, et seoses Rio de Janeiros leviva Zika viirusega peaks muutma olümpiamängude asukohta ning need võiksid kolida Venemaale.

Seoses Zika viiruse levikuga teatas USA olümpiakomitee oma alaliitudele, et viirust kartvad sportlased võiksid suvel Rio de Janeiros toimuvatest olümpiamängudest loobuda. Venemaa riigiduumas spordi- ja noorsookomisjoni esimehe ametis oleval Svitševil oli selle peale kohe lahendus olemas ja ta pakkus välja, et OM võiks kolida Moskvasse ja Sotši, mis alles 2014. aastal võõrustas taliolümpiat.

«Moskva ja Sotši võivad hea meelega olümpiamänge võõrustada. Talveolümpiat juba korraldasime, miks mitte veeta ka suvised mängud siin,» vahendas Svitševi sõnu lenta.ru.

«Aega on veel kuus kuud. Peame aru saama kõige tähtsamast, et iga inimese tervis - ka sportlase oma - on kõige tähtsam. Ükski võistlus ega medalid pole seda (tervisega riskimist- toim) väärt,» lisas Svitšev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles