Kummalise skandaali jätk: kuula liba-Uudmäena esinenud identiteedivarga intervjuud (3)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Uudmäe sattus eelmisel nädalal kummalise skandaali keskele ning senini pole selge, kes tema eest Tartu Ekspressile intervjuu andis.
Jaak Uudmäe sattus eelmisel nädalal kummalise skandaali keskele ning senini pole selge, kes tema eest Tartu Ekspressile intervjuu andis. Foto: Viktor Burkivski

Eelmisel nädalal leidis Eesti spordimeedias aset omapärane juhtum, kui Eesti Olümpiakomitee presidendiks kandideeriv tartlane Reio Laurits väitis, et teda on toetamas olümpiavõitja Jaak Uudmäe, kes aga hiljem Postimehele kinnitas, et tema kõnealust noormeest ei tunne ning kindlasti oma toetust talle lubanud pole. Loo avalikkuse ette toonud Tartu Ekspress on oma värskes numbris kummalise intsidendi tagamaid selgitanud ja toonud avalikkuse ette liba-Uudmäena esinenud isiku intervjuu.

Pärast eelmise nädala Tartu Ekspressi artiklit, kus Uudmäe tsitaadi järgi on ta avaldanud Lauritsale toetust, pöördus Postimees olümpiasangari poole ja sai teada, et Uudmäe seda teemat üldsegi kommenteerinud pole. «Kindlasti mitte pole see õige,» vastas Uudmäe eelmisel nädalal küsimusele, kas ta ka tegelikult toetab Tartu noormeest, kes muuhulgas on avalikult sõna võtnud kanepi toetajana.

Nädalapäevad tagasi selgitas Uudmäe ka seda, et kuigi tema number on avalikult kättesaadav, olevat Tartu Ekspressi ajakirjanik võtnud nii-öelda tema kontakttelefoni hoopis Lauritsa enda käest ning sealt segadus alguse saigi. «Kogu see asi on väga kummaline. Minu telefoninumber pole ju salastatud, vaid avalik. Seetõttu on imelik, et ajakirjanik küsis mu numbri suvalise inimese (allikaks olnud Lauritsa- toim) käest,» nentis Uudmäe eelmisel nädalal.

Tartu Ekspressi värskes numbris on eelmise nädala loo autor Kaur Paves selgitanud, kuidas selline olukord tekkis ning et Laurits ja Uudmäe siiski tundsid üksteist, kuid mitte sugugi nii hästi kui EOK presidendiks pürgiv tartlane väitis - nimelt olevat Laurits käinud paaril korral Uudmäe võistlusi pildistamas.

Järele mõeldes tunnistas olümpiasangar, et selline professionaalne koostöö on tõesti aset leidnud, kuid sellega «tutvus» ka piirdub, kirjutas Tartu Ekspress oma värskes loos.

 «Jääaugupildi peal (Tartu Ekspressi artiklit illustreerinud foto- toim) ei tundnud teda alguses äragi, on see ikka sama mees?» küsis Uudmäe, nõustudes, et pettus on olnud hästi läbi mõeldud. «Kõige suuremad aferistid on ju kavalad vennad, oskavad usaldusväärse mulje jätta. Alguses vaatad, et kõik klapib, aga pärast…»

Identiteedivarguse kaebusega Uudmäe siiski politsei poolde pöörduda ei plaani: «Ei tahaks seda asja veelgi suuremaks ajada. Ega siin päris terve inimesega tegemist pole, mis sa sellisega ikka teed.»

Loe täispikka Tartu Ekspressi artiklit ja selgitust, miks liba-Uudmäed tuvastada ei saa, siit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles