Hiina lahtistel püstitati snuukriajaloos enneolematu tulemus (3)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snuuker
Snuuker Foto: SCANPIX

Barnsleys toimuval Hiina lahtiste snuukrimeistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril suutsid Kyren Wilson ja Anthony Hamilton hakkama saada millegi sellisega, mida snuukriajalugu pole varem näinud. Wilsoni 5:3 võiduga lõppenud matšis lõid mehed kahe peale järjest koguni kuus century't ehk vähemalt sajapunktist seeriat.

Esimese freimi võitis Hamilton 58-punktilise seeria abiga, kuid siis algas tulevärk. Teises freimis lõi Wilson järjest 103 ja kolmandas 108 punkti, ent neljandas viigistas Hamilton tänu 137-punktilisele seeriale seisu. Viies freim läks 125-punktilise seeria abil Wilsonile, kuues aga 123 punktiga taas Hamiltonile.

Seejärel pani 24-aastane Wilson siiski oma paremuse maksma, lüües esmalt seitsmendas freimis täpselt sajapunktilise seeria ja lõpetades mängu kaheksandas freimis 68-punktilise seeriaga. «Parim mäng, kus ma olen elus osalenud,» võttis võidumees tulemuse lühidalt kokku.

Profisnuukri ajaloo senine tipptulemus oli viis järjestikust century't ning seda saavutust jagasid omavahel neli meest. Esmalt said niisuguse trikiga 2003. aastal hakkama Stephen Hendry ja Ronnie O'Sullivan ning seejärel 2009. aastal ka Stephen Maguire ja Neil Robertson.

Turniiri toimumiskoht parandatud kell 18.10.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles