Sander Pärn ja James Morgan pidid terve tänase rallipäeva vahele jätma

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Morgan ja Sander Pärn.
James Morgan ja Sander Pärn. Foto: Lembitu Kuuse

Sander Pärn ja James Morgan katkestasid Rootsi MM-ralli teise päeva ülekuumenenud mootori tõttu.

Täna hommikul startisid Sander Pärn ja James Morgan Rootsi ralli teisele päevale. Reedene päev lõppes neile katkestamisega peale viimast katset, sellel hetkel olid nad WRC2 klassi üheksandal kohal. Nende Ford Fiesta R5 mootori temperatuur tõusis peale katset liiga kõrgele ja M-Sport meeskonna inseneriga suheldes võeti vastu otsus ralli katkestada. Auto toodi ca 80 kilomeetri kaugusele hooldusalasse treileri peal. Hoolduses selgus, et ülekuumenemise põhjuseks oli väike auk radiaatoris. M-Sport mehaanikud vahetasid vajalikud osad ja auto läks ööseks kinnisesse parki, et Drive DMACK Trophy Team võistkonnas sõitvad Sander Pärn ja James Morgan saaks laupäeval taas starti tulla.

Hommikul selgus, et mootori temperatuur tõuseb endiselt liiga kõrgele, mistõttu tuli Pärnal ja Morganil laupäevane võistluspäev pooleli jätta enne esimest katset. Ülekuumenemisega oli mootor siiski rohkem kahjustada saanud ja auto läks tagasi M-Sport hooldusalasse, kus tehti mootor taas töökorda ja Pärn ning Morgan saavad pühapäeval startida Rootsi MM-ralli viimasel päeval, kui sõidetakse üks kiiruskatse. Algselt oli plaanis neli katset, kuid ilmaolude ja turvalisuse tõttu jäävad kolm katset ära.

Pühapäevane kiiruskatse Rootsi rallil algab Eesti aja järgi kell 13.08.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles