Miss Valentine'i võitis Rizatdinova, eestlastele kolm pronksi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Rizatdinova.
Anna Rizatdinova. Foto: Riinu Liis Rajal

Neli päeva kestnud Miss Valentine võimlemisturniiril võidutses meistriklassi arvestuses mitmekordne MM-medalist ja maailmameister Anna Rizatdinova Ukrainast. 

Reedel ja laupäeval toimunud mitmevõistluses teenis Rizatdinova kulla 71,90 punktiga. Teise koha sai USA võimleja Nastasya Generalova 67,00 punktiga ning pronksi teenis tihedas konkurentsis välja kodupubliku ees võistelnud Carmel Kallemaa 66,35 punktiga.

Eesti meister Viktoria Bogdanova lõpetas mitmevõistluse 8. kohaga (64,8 punkti). Esikümnesse mahtus eestlastest ka Janika Vartlaan (9. koht, 64,65 punkti).

Ka üksikalade finaale valitses Rizatdinova, võites kõigis neljas kavas kuldmedali. Ukrainlanna rõngakava hinnati tugeva 18,6 punkti vääriliseks. teise koha teenis tema võistkonnakaaslane Viktoria Mazur 17,7 punktiga ning pronks läks Eesti meister Viktoria Bogdanovale (17,15 punkti).

Eestlaste teine pronks finaalides kuulus Carmel Kallemaale kurikaharjutuses (17,00 punkti). Rizatdinova kurikaharjutust hinnati 18,5 punktiga ning teise koha vääriliseks osutus valgevenelanna Jelena Bolotina etteaste (17,35 punkti).

«Meistriklassi võistlus oli väga tugev. Oli ka kaotusi, aga publik sai võimsa vaatemängu,» kommenteeris võistluse peakorraldaja ning ühtlasi Kallemaa treener Janika Mölder. «Carmel tegi kuus etteastet ilma vahendikaotusteta, mis näitab, et tekkinud on enesekindlus ja esinemisjulgus.»

«Rizatdinova on väga võimas juba aasta alguses. Loodan, et olümpial läheb tal hästi,» lisas Mölder.

Palliharjutuses võidutses Rizatdinova 18,05 punktiga. Mazur võitis hõbeda 17,55 ning Bolotina pronksi 17,35 punktiga. Lindikavas sai Rizatdinova kirja 17,8 punkti, hõbe läks Generalovale 17,3 punkti ning pronks Mazurile 17,05 punktiga.

Miss Valentine'i võimlemisturniir toimus 22. korda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles