Brasiilia kohus arestis Barcelona jalgpallitähe luksusjahi ja eralennuki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar on pidevalt maksuametiga pahuksis.
Neymar on pidevalt maksuametiga pahuksis. Foto: SCANPIX

Brasiilia ametivõimud arestisid ESPNi teatel Barcelona klubis mängiva jalgpallitähe Neymari vara, mille hulka kuuluvad luksusjaht, eralennuk ja hulk kinnisvaraobjekte.

São Paulo ringkonnakohus on lasknud külmutada 192 miljoni reaali (umbes 45 miljoni euro – toim.) väärtuses Neymari vara. Eelmisel aastal mõisteti Neymar ja tema perekond süüdi 63 miljoni reaali ehk 14 miljoni euro suuruses maksupettuses. Väidetavalt jäeti riigile maksud maksmata aastatel 2011-13, kui ründaja mängis veel kodumaal Santose klubi ridades. Neymar on süüdistusi eitanud.

Kohus külmutas osa Neymari varadest juba septembris ning eelmisel nädalal lükati tema advokaatide apellatsioon tagasi. Jaanuaris kohustati Neymari ja tema isa tasuma 100 000 euro suurust trahvi, mis määrati neile aastail 2007-08 maksmata jäetud maksude eest.

Brasiilia maksuameti audiitor Iagaro Jung Martins lausus Associated Pressile, et vangiminek Neymari tõenäoliselt siiski ei ähvarda, kuid võlg tuleb tasuda. «Võrreldes eelmise aastaga pole midagi muutunud. Kui ta maksab, siis toimik suletakse. Meie seadused ei ole üleliia karmid,» selgitas Martins.

Neymar käis veebruari alguses kohtule aru andmas ka oma praegusel kodumaal Hispaanias. Seal süüdistatakse teda seoses vastuolulise üleminekuga Santosest Barcelonasse, mis leidis aset 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles