Tehisjalaga kaugushüppaja võib Rios tavasportlastelt kulla röövida (1)

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Rehm Londoni paraolümpial.
Markus Rehm Londoni paraolümpial. Foto: SCANPIX

KERGEJÕUSTIK. Kui Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksja Oscar Pistorius on tuntud kui Blade Runner, siis sakslase Markus Rehmi hüüdnimi on Blade Jumper. Tegu on kaugushüppajaga, kelle isiklik tippmark on eelmise aasta parasportlaste MMil hüpatud 8.40, mis oleks Londoni tavaolümpial talle kuldmedali toonud (Londoni OMil võitis meeste kaugushüppe britt Greg Rutherford 8.31ga – M. G.). Rehmi parem jalg on altpoolt põlve amputeeritud ning hüpata saab ta tänu proteesile.

27-aastane sakslane soovib võistelda Rio olümpial koos tavasportlastega, ent arvatakse, et süsinikkiust tehtud protees annab Rehmile eelise. Protees on seejuures just tõukejalal.

Sakslane võitis juba 2014. aastal tavasportlaste ees tulemusega 8.24 kodused meistrivõistlused ja kindlustas sellega ka koha Zürichi EMile. Seal osalemine jäi siiski ära, sest kohalik alaliit ei lisanud teda EMi võistkonda, viidates eelpool mainutud eelisele. «Tema kunstjalg on teisest 15 sentimeetrit pikem. Minu jalad on ühepikkused,» kommenteeris võistlusel viienda koha saanud Sebastian Bayer toona.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles