Süüria revolutsiooni laulev väravavaht

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi Bashar al-Assadi vastu protesteerivad süürlased.
Presidendi Bashar al-Assadi vastu protesteerivad süürlased. Foto: SCANPIX

Aastaid kestnud verine konflikt Süürias on nõudnud rohkelt ohvreid ja teiste seas pole erandiks ka sportlased. Kui paljud on selles raskes olukorras otsustanud kodumaalt lahkumise kasuks, siis omapärane erand on aastaid tagasi kohaliku jalgpalli üheks suuremaks tulevikulootuseks peetud Abdul Baset Al-Sarout, kes kerkis oma karismaatilise oleku ning suure võitlustahtega üheks mõõdukama vastupanuliikumise juhiks.

Euroopa inimeste jaoks on Süüria jalgpall tõenäoliselt võõramast võõram, sest sealne liiga ei jõua meie igapäevasesse meediaruumi ning ka rahvusmeeskond pole suurte tegude poolest tuntud: 125. tabelireal olev Süüria jääb värskeima FIFA edetabeli järgi Eesti koondisest 35 kohta tahapoole. Ent spekulatsioonide järgi oleks võinud süürlaste jalgpall jõuda meile veidi lähemale, kui õnnetu kodusõja keskele poleks sattunud andekas väravavaht Abdul Baset Al-Sarout.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles