Novosjolov pääseks praeguse seisuga Rio olümpiale

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Andres Haabu

Nädalavahetusel tõmmati joon alla epeevehklemise võistkonnavõistluste kvalifikatsiooniturniiridele Rio de Janeiro olümpiamängudeks ja nii meeste kui ka naiste seas said selgeks need kaheksa võistkonda, kes Rios võistlustulle asuvad. Naiste hulgas tagas Eesti endale pääsme ja lisaks saadi kolm kohta individuaalvõistlusele. Meeskond jääb Eestil Riost kõrvale, kuid jätkuvalt on ühel mehel võimalik OM-pilet kindlustada.

Praeguse seisuga tagaks endale individuaalse OM-pääsme Nikolai Novosjolov, kes hoiab kvalifikatsioonitabelis 22. kohta, kuid on pääsme mitte taganud eurooplastest teine.

Praeguse seisuga on meeste individuaalseks OM-turniiriks selged 24 võistlejat – võistkonnaga pääsme taganud Prantsusmaa, Ukraina, Itaalia, Šveits, Venemaa, Ungari, Lõuna-Korea ja Venezuela saavad kõik välja panna kolm vehklejat.

Järgmised 7 pääset jagatakse välja individuaalse tabeli alusel – 2 kohta Euroopale, 2 kohta Aasiale, 2 kohta Ameerikale ja 1 Aafrikale. Praeguse seisuga on Novosjolov selles tabelis eurooplastest teisel positsioonil.

Eurooplastest on praegu 85 silmaga parim hollandlane Bas Verwijlen, Novosjolovil on koos 62 punkti. Novosjolovi lähimad jälitajad on taanlane Patrick Jörgensen 53 punktiga, koondisekaaslane Sten Priinits 51 silmaga ja sakslane Jörg Fiedler 45 punktiga.

Mehed jagavad individuaalsaied olümpiapunkte veel märtsis, kui peetakse Sofia satelliitturniir ja Budapesti GP-etapp. Kui ükski eestlane ei peaks mahtuma edetabelis kahe parema eurooplase sekka, siis saab üks Eesti meesvehkleja osaleda veel ühel lisavalikturniiril, kust pääseb Riosse vaid võitja.

Edetabel epeevehklejatest, kes jahivad pääsed Rio olümpiamängudele. Tabelis on sportlased, kes püüavad individuaalset pääset. Selle tabeli alusel pääsevad olümpiale kaks sportlast Euroopast, kaks Aasiast, kaks Ameerikast ja üks Aafrikast. Allikas: 
Edetabel epeevehklejatest, kes jahivad pääsed Rio olümpiamängudele. Tabelis on sportlased, kes püüavad individuaalset pääset. Selle tabeli alusel pääsevad olümpiale kaks sportlast Euroopast, kaks Aasiast, kaks Ameerikast ja üks Aafrikast. Allikas: Foto: Fencing - Qualification for Rio 2016 Olympics/Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles