25 kilo kaalunud iluuisutajat söödeti vaimuhaiglas nagu koera (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Antipova koos partneri Nodari Maisuradzega 2014. aasta MMil.
Julia Antipova koos partneri Nodari Maisuradzega 2014. aasta MMil. Foto: SCANPIX

Anoreksiat põdenud Venemaa iluuisutaja Julia Antipova kaalus 2014. aasta lõpus vaid 25 kilogrammi ja oli lähedal surmale. Nüüdseks on 50 kiloni jõudnud sportlane märgatavalt kosunud.

Antipova pandi Venemaal vaimuhaiglasse, kus olid kohutavad tingimused. Noor iluuisutaja viibis tihti narkomaanide ja alkohoolikutega ühes ruumis ning teda toideti nagu koera.

«Julia ruumis oli metallkauss, millega toideti koeri. Teda sunniti sellest kausist sööma ning haigla töötajad mõnitasid ja piinasid teda samaaegselt. Venemaal ei osata anoreksiat ravida, mu tütar oleks juskui põrgust läbi käinud,» rääkis Antipova ema Venemaa väljaandele Sovetski Sport.

Praeguseks on 18-aastane Antipova loomulikult vabaks lastud ja Vene iluuisuföderatsiooni pressiteates avaldas ta lootust, et pääseb 2018. aasta olümpiamängudele. «Ma poleks kunagi uskunud, et ma suudan tagasi tulla. Aga viimaks, siin ma olen,» rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles