Tõnu Tõniste tuli EOK valimismängu tugeva kaardina

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Tõniste
Tõnu Tõniste Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi valimistel läheb asi põnevaks: jahtklubide liit esitas Eesti spordi tähtsaima juhi kohale tugeva kandidaadi, olümpiamängudelt kaks medalit võitnud Tõnu Tõniste. 48-aastane endine tipppurjetaja on veendunud, et kandideerimiseks vajaliku 15 EOK liikme toetushäält on tal koos, töö käib hoopis lõpphääletuse häälte nimel.

Tõniste kandideerimine võis nii mõnelegi konkurendile tulla halva uudisena, kuna kõigi toetuseks ei pruugi EOK liikmete hääli jaguda. Eelkõige võib see mõjutada sarnaselt Tõnistega endise tippsportlase Erki Noole, aga miks mitte ka Jüri Ratase võimalusi  – viimane pole veel ametlikult oma kandideerimisest teatanud. Pealegi on juba praegu kuulda, et mõnigi EOK liige on lubanud oma häält kahele või koguni kolmele kandidaadile, ning keegi ei saa olla kindel, kelle kasuks lõpuks otsustatakse.

Tõniste sõnul oli EOK presidendiks kandideerimine põhjalikult läbi kaalutud otsus. «Juba eelmiste valimiste ajal tundsin kandideerimiseks survet, seekord oli see aga veel suurem,» rääkis ta ja lisas, et viivitas kandideerimisest teatamisega isiklikel põhjustel. «Presidendiks saamine muudab elu kardinaalselt ning seepärast arutasin seda põhjalikult kodus ja tööl. Viivitamisega tegin mõneti oma elu keerulisemaks – need, kes varem teatasid, said püüda kergemaid hääli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles