MM-finaali jõudnud Trepp: enam pole midagi tagasi hoida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Trepp
Jane Trepp Foto: Liis Treimann

«Ei, enam mitte! Seekord pääsen kindlalt finaali! Muud võimalust pole!» Umbes sellised mõtted valitsesid Jane Trepi peas, kui ta eile Dubai lühiraja MMil 100 meetri kompleksujumise poolfinaalis startis.



Kaks sarnast hommikut, kuid sootuks erinevat õhtut. Õnneks.

Kolmapäeva hommik: Trepp pääseb oma trumpalal 50 meetri rinnuliujumises neljanda ajaga poolfinaali, kuid lepib lõpuks 11. kohaga. Kas asi oli liigses enesekindluses, liigses närveerimises või sootuks milleski muus, ei oska keegi öelda.

Neljapäeva hommik: Trepp pääseb 100 meetri kompleksujumise eelujumisest teise ajaga õhtusesse poolfinaali. Tõeliselt ilus esitus! Ent kas kordub kolmapäevane stsenaarium või suudab Trepp end seekord finaali võidelda?

Õnnelik Aljand

Trepp ise sellele ei mõelnud. Ta oli eelmise võistluspäeva unustanud ning keskendus vaid 100 meetri kompleksujumisele. Eesmärk oli ei midagi rohkemat, kui finaali pääseda.

Ja seda ta tegigi – poolfinaalis läbis Trepp distantsi 59,77ga ning pääses kuuenda ajaga tänasesse finaali. Kõik uksed on valla! «Väsimus oli sees, aga suutsin eesmärgi täita. Andsin endast kõik – ma ei tahtnud, et korduks sama, mis üleeile,» sõnas Trepp tagasihoidlikult.

Tema hääles ei kõlanud ülevoolav rõõm ega rahulolu, sest põhiülesanne ootab ees tänases finaalis. Siis alustavad kõik kaheksa finalisti samalt pulgalt.

Trepi endise treeneri Tiit-Urmas Reiteri hinnangul on eestlannal kõik võimalused väga kõrge koha eest võidelda. Salamisi loodab ta Trepilt lausa medalit.

«Finaalis on kindlasti palju ka õnnes kinni – kuidas kellelgi välja tuleb. Usun, et Janel on varu pööretes,» sõnas Reiter. «Loomulikult loodavad paljud temalt medalit. See poleks sugugi võimatu!»

Trepp ise ei soovinud oma järgmistest eesmärkidest rääkida. Küll aga kinnitas ta, et annab endast kindlasti maksimumi. «Nüüd pole enam midagi kaotada!» sõnas ta veendunult.
Enne tänast finaali teeb Trepp hommikul kerge treeningu ja seejärel puhkab. Õhtusele finaalile üritab ta mitte mõelda. «Ma ei taha endale liigseid pingeid peale panna,» sõnas ta.

Samamoodi talitab Triin Aljand, kes pääses 50 m liblikujumise eelujumises neljandana õhtusesse poolfinaali. Poolfinaalis parandas ta oma tulemust veelgi ning lunastas lõpuks ajaga 25,54 kuuendana finaalikoha.

«Kas mul jäi varu? Ei! Täna kindlasti mitte – andsin endast nii palju välja kui suutsin,» nentis Aljand muigamisi ja lisas: «Finaalis tahaksin ujuda kiiremini kui poolfinaalis. Kohtadele ma ei mõtle. Ma ei saa ju teiste ujujate sooritusi mõjutada. Mõtlen vaid iseenda võistlusele.»

Tegid ajalugu

Eesti ujumiskoondise peatreeneri Riho Aljandi sõnul täitsid mõlemad eestlannad oma eesmärgid. Veelgi enam – nad tegid ka ajalugu, sest kunagi varem pole kaks eestlannat MMil finaali jõudnud. «Enne MMi seadsime koondise eesmärgiks kahe ujuja finaali pääsemise. See on nüüd täidetud. Nüüd saame vaid suure põnevusega finaale oodata,» sõnas Aljand rahulolevalt.

100 meetri kompleksujumises oli poolfinaalide kiireim ameeriklanna Ariana Kukors 58,65ga (MMi rekord), 50 meetri liblikujumises pääses parima ajaga finaali rootslanna Therese Alshammar MMi rekordiga 25,19.

Annika Saarnak läbis 50 m liblikat 26,69ga ja sai 19. koha. Meeste 50 meetri vabaujumises püstitas Pjotr Degtjarjov ajaga 22,18 Eesti juunioride rekordi ja oli sellega 33. mees.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles