Eesti noored kergejõustiklased võistlevad nädalavahetusel Tartus

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglane
Janek Õiglane Foto: Tairo Lutter

Sel nädalavahetusel peetakse Tartu Ülikooli Spordihoones Eesti kergejõustiku meistrivõistlused juunioride (U20) ja noorsoo (U23) vanuseklassis. Võitlustulle astuvad pea kõik vanuseklassi kergejõustiku tipud. 

U23 naistest näeb nädalavahetusel Tartus võistlemas tänavu juba kahel korral naiste teivashüppes Eesti rekordit uuendanud Reena Kolli. Hooaja avastardi kuulitõukes teeb 2013. aasta juunioride EM pronksivõitjat Kätlin Piirimäe.

Naiste kaugushüppes on stardis kolm naist, kelle rekordid on üle kuue meetri. Mullu 6.26 hüpanud Tähti Alver teeb lisaks kaugushüppele oma tänavuse sisehooaja avastardi ka kolmikhüppes. Käimasoleval sisehooajal uueks isiklikuks rekordiks 6.12 hüpanud Aet Laurik stardib ka 60 meetri sprindidistantsil. Isikliku rekordiga 6.11 tuleb kaugushüppesektorisse Kristella Jurkatamm (Tallinna SS Kalev). Lisaks võitleb Jurkatamm ka kuulitõukes.

Oma esimesi U23 Eesti meistritiitleid püüab 60 ja 200 meetri sprindis mullune juunioride EMi koondislane Õilme Võro, kes teeb kaasa ka kaugushüppes.

U23 meeste arvestuses asuvad teiste hulgas starti meie mitmevõistlejad Janek Õiglane ja Kristjan Rosenberg ning hiljuti ajateenistuse läbinud Taavi Tšernjavski. Õiglasel on  kavas 60 meetri sprint, kõrgus- ja teivashüpe. Rosenberg asub starti kõrgus-, kaugus- ja teivashüppes ning Tšernjavski teeb kaasa 800 meetri jooksus ja kuulitõukes.

Lisaks mitmevõistlejatele on samuti stardis mulluse U23 EMi koondislased Karl Koha kuulitõukes ning  Keiso Pedriks 60 meetri tõkkejooksus.

Naisjuunioride vanuseklassis tuleb 60 meetri sprindis ja 60 meetri tõkkejooksus meistritiitleid nõutama Kreete Verlin. Samuti kahe meistritiitli eest tuleb võitelma Hanna-Mai Vaikla, kes stardib nii kuulitõukes kui kaugushüppes vanuseklassi hoooaja edetabelijuhina.

Meesjuunioride vanuseklassis asub starti tänavune juunioride seitsmevõistluse Baltimaade meister Kristo Simulask, kellel on kavas 60 meetri sprint, kõrgus- ja kaugushüpe. Hans-Christian Hausenberg konkureerib meistritiitlitele viiel alal – 60 ja 300 meetri sprindis, 60 meetri tõkkejooksus ning kõrgus- ja kaugushüppes.

Hiljuti suvise juunioride MM normatiivi täitnud Jander Heil saab meistrivõistlustel kuulitõukesektoris kokku kõva koduse konkurendi Kert Piirimäega. Favoriidina 800 ja 3000 meetri jooksus stardib möödunud aasta detsembrikuus Euroopa krossijooksu MV ristsed saanud ja seejärel kohe 800 meetri jooksus A-klassi siserekordi püstitanud Deniss Šalkauskas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles