Kati Tolmoff oli väga lähedal võidule maailma esireketi üle

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Tairo Lutter

Kati Tolmoff oli sulgpalli võistkondlikul EMil Kaasanis väga lähedal võidule maailma esireketi ja kahekordse maailmameistri Carolina Marini üle.

Alagrupi viimases mängus kohtus Eesti naiskond Hispaaniaga. Esinumbrite mängus läks Tolmoff vastamisi maailma number ühe Carolina Mariniga. Tolmoff alustas suureparaselt ja domineeris esinest geimi ning võitis selle 21:17. Ka teises geimis oli initsiatiiv eestlannal ning Tolmoff jõudis eduseisuni 19:17. Marin võttis paar punkti järele, kuid Tolmoff võitles seisul 20:19 välja matšpalli. Viimastel punktidel hispaanlanna aga ei eksinud ja sai geimivõidu. Kolmandas geimis oli väike eduseis juba maailma esireketil. Kohtumine lõppes tulemusega 17:21, 22:20, 21:17 Marinile.

«Mängisin täna hästi. Aga oleksin pidanud matšpallilt teise geimi ikkagi ära võtma. Tagantjärgi arvan, et matšpallil võtsin vastu vastase löögi, mis oleks läinud välja, kuid kunagi ei tea kindlalt, võib-olla oleks see ka väljakule sisse kukkunud. Kokkuvõttes olen rahul, et oma viimasel meeskonnavõistlusel tegin Eesti eest head mängud,» sõnas Tolmoff pärast mängu.

Naiste teises üksikmängus jäi Gettter Saar kahes geimis alla maailma 38. reketile Beatriz Corralesile. Esimese punkti Eestile tõi Laura Vana, kes kolmandas üksikmängus võitis oma vastase 24:22, 23:21.

Meie esimene naispaar Kristin Kuuba-Helina Rüütel suutsid alistada oma vastased 23:21, 21:18 ja viigistada seisu. Otsustavaks sai teine naispaar, kus Laura Vana-Karoliine Hõim olid vastamisi Carolina Marini ja Beatriz Corralesiga. Tasavägisest mängust tulid võitjatena siiski välja hispaanlannad ja kogu kohtumise võitis 3:2 Hispaania.

Eesti naiskonna jaoks on võitlus EMil lõppenud, tugevas alagrupis olnud Eesti jääb jagama 11.-15. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles