Ajakirjanikud valisid parimaks naissportlaseks Šmigun-Vähi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi Vancouveri olümpial.
Kristina Šmigun-Vähi Vancouveri olümpial. Foto: Raigo Pajula

Eesti Spordiajakirjanike Liit andis täna hääli aasta sportlase valimisel. Spordiajakirjanike hääled moodustavad lõplikest häältest ühe kolmandiku.

Meeste arvestuses teenis kindla esikoha vehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov, kes kogus 207 punkti. Novosjolovile järgnesid Andrus Veerpalu 122, Baruto 93, Gerd Kanter 91 ja Mikk Pahapill 39 punktiga.

Naiste arvestuses osutus parimaks Vancouveri olümpiamängudel hõbeda võitnud Kristina Šmigun-Vähi 204 punktiga. Esiviisikusse mahtusid veel Kaia Kanepi 177, Triin Aljand 130, Ksenija Balta 77 ja Anna Iljuštšenko 17 silmaga.

Võistkondade arvestuses oli parim võrkpallimeeskond 120ga. Teine jalgpallimeeskond 42 silmaga ning kolmas tennisenaiskond 41ga.

Treeneritest kogus kõige rohkem punkte Avo Keel. Võrkpallikoondise juhendaja arvele jäi 92 punkti. Teine oli Anatoli Šmigun 78 punktiga ning kolmas Silver Karjus 52 silmaga.

Noorsportlaste arvestuses kogus enim hääli Kaisa Pajusalu, kelle arvele kogunes 101 punkti. Teise koha sai Julia Beljajeva 99ga, kolmanda Kevin Korjus 90ga, neljanda Oliver Venno 84ga ning viienda Juhan Mettis 68 silmaga.

Aasta parimad sportlased kuulutatakse välja 26. detsembril. Spordiajakirjanike punktidele lisatakse veel spordialaliitude ning rahva hääled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles