Eesti snuukri esinumbrit jäi profisarjast lahutama vaid kaks freimivõitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Petrov
Andres Petrov Foto: Toomas Tartes

Snuukri valitsev Eesti meister Andres Petrov lõpetas Wroclawis toimuvad Euroopa meistrivõistlused kolmanda kohaga.

Ülimalt tasavägises poolfinaalis oli Petrovi vastaseks 22-aastane Walesi mängija Jak Jones. Eestlane alustas kohtumist väga tugevalt, võites koheselt kolm freimi järjest ning asudes juhtima 3-0, kuid seejärel pöördus poolfinaal waleslase kasuks. Jones võitis järjest viis freimi, asudes juhtima 5-3.

Kuue võiduni mängitavas poolfinaalis õnnestus Petrovil veel üks freim võita, kuid otsustavatel hetkedel oli kindlam siiski Jones, kes võitis pingelise poolfinaali seisuga 6-4. Mitmekordsel Eesti meistril Petrovil jäi proffide sarjast puud vaid kaks freimi. Nimelt saavad antud turniiri mõlemad finalistid kaheaastase õiguse osaleda ülitugevas proffide sarjas nimega World Snooker Tour. Samas sarjas osalevad maailma tippmängijad nagu näiteks Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Neil Robertson ja paljud teised.

Petrov alustas turniiri alagrupimängudega, kus ta sai viiest mängust vaid ühe kaotuse, mis tagasid talle asetuse play-off-ringidesse 64 parema hulka. 19-aastase eestlase edukas esinemine jätkus, kui kahes järgmises kohtumises oli Petrov veenvalt parem belglasest Laurens De Staelenist ja inglasest Billy Castle'ist, mõlemad mängud lõppesid seisuga 4-0 Eesti snuukritalendi kasuks.

Kaheksandikfinaalis oli Eesti esinumbri vastaseks järjekordne Šotimaa mängija Robert Carlisle. Pingeliselt alanud mängus jäi Petrov kohe kaotusseisu 0-2, kuid väiksele teepausile minnes oli seisuks juba 2-2. Viie võiduni mängitavas mängus pani Petrov oma paremuse maksma ja võitis järjest kõik kolm järgmist freimi ning tagas sellega edasipääsu kaheksa parema hulka seisuga 5-2.

Veerandfinaalis oli Petrovi vastaseks 26-aastane tugev Šotimaa mängija Michael Collumb, kelle eestlane alistas koguni seisuga 5-1.  Eesti mängumehe antud turniiri paremad seeriad olid: 89, 74, 66, 65, 61, 60, 60, 56. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles