«Ma ei kujuta ette, kuidas Peetre naine ja väike poeg hakkama saavad.»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Peetre
Taavi Peetre Foto: Pm

Septembris paadiõnnetuses hukkunud kuulitõukaja Taavi Peetrel oli suur süda. Oma elukaaslase Katrini tervise nimel ohverdas Peetre 2006. aastal EMi ettevalmistuse.

«Katrin käis sõbrannaga maasikaid korjamas,» meenutas Peetre täna ilmunud raamatus «Eesti kergejõustiku kullakamber. «Tema tööpäevad olid rängad ja süda hakkas jukerdama. Olukord muutus väga tõsiseks. Ma olin algul teadmatuses. Kui Katrin Eestisse naasis, tegelesime tema terviseküsimusega. Treenimisest ei tulnud enam midagi välja. Sellised asjad löövad iga inimese rööpast välja. Kuid Katrini tervis oli mulle palju tähtsam, kui iseenda esinemine Euroopa meistrivõistlustel.»

Pärast traagilisi sündmusi Peetre mälestusõhtut korraldanud treeningukaaslane, Eesti vasaraheiterekordi omanik Maris Rõngelep meenutas läbi pisarate: «Üksteist aastat harjutasime koos. Meil olid õe-venna lõbusad nääklemised. Petkal (Peetre hüüdnimi) käis kõik läbi nalja. Nädal enne traagilist sündmust käisime ühise sõbra, Soome kuulitõukaja Mika Vasara pulmas, mis toimus Keilas. Petka ei tahtnud ööseks sinna jääda. Ta ütles, et peab järgmisel päeval aitama sõbral puid raiuda. Ja rohkem me ei kohtunudki... Ma ootan, millal äratuskell lõpuks heliseb ja selle õudusunenäo lõpetab. Mis minust rääkida, aeg peab valu leevendama, aga Taavil jäid maha väike poeg ja naine. Ma ei kujuta ette, kuidas nemad hakkama saavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles